Äntligen, en byggkran i Vilhelmina!

Äntligen är vi i mål då det gäller Trygghetsboende i Vilhelmina. Igår fattade fullmäktige beslut om att börja bygga om gamla Polishuset centralt i Vilhelmina. Ingen är gladare än jag och mina kompisar i Centerpartiet och Alliansen. Vi jobbade med frågan redan under vår tid som majoritet. Så det har tagit allt för lång tid, men äntligen i mål. Det är verkligen nödvändigt att se till att äldre kan få flytta till ett boende när orken tryter och man känner att man behöver närhet till andra för att må bra.

Byggstart blir direkt och det ska vara klart under våren nästa år.

2 kommentarer

 1. edor

  Vad innebär det för en vanlig dödlig, Trygghetsboende? Är de otrygga de som byggts tidigare? Dessa nya begrepp som blivit så märkvärdiga och ”pedagogiska” så det är inte lätt förstå sig på alla. Kanske det som är meningen? Man ska tro det är märkvärdigare än vad de är. Du vet kejsarens nya kläder…

  Men tack för att du informerar

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Äldreboenden idag kallas för Särskilt boende, et som kallades Ålderdomshem tidigare. De som får en plats på ett särskilt boende klarar sig inte själva hemma längre och är i behov av omsorg dygnet om. I ett Trygghetsboende kan man få hyra in sig om man klarar sig själv i större utsträckning men är i behov av tillsyn och att man är otrygg i sitt hem. Det är ungefär som Tallmon fungerade där man har sin egen lägenhet men att det finns gemensamma lokaler där man träffar andra, kan äta och umgås. det ska även finnas personal tillgänglig i ett trygghetsboende. På seniorval.se kan man läsa detta: Trygghetsboende är för äldre som är för friska för äldreboende men som vill ha mer trygghet och social samvaro än vad de kan få i sitt nuvarande hem.
   Termen trygghetsboende kom 2008 så denna boendeform är ny och utbudet fortfarande begränsat. Fler och fler servicehus omvandlas idag till trygghetsboende. Det krävs inget biståndsbeslut för att bo i trygghetsboende. Du hyr eller köper din bostad på eget initiativ.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.