Ett nytt ledarskap byggt på framtidstro

Sveriges brightaste och mest förtroendeingivande partiledare skriver KG Bergstöm i Expressen. Jag säger inte emot, tvärtom.

För Annies tal var riktigt bra. Det var inte ett tal riktat till de partitrogna. Det var inte ett tal där hon sa det som medlemmarna helst av allt vill höra. Det var ett tal värdigt en statsministerkandidat.

En av mina kompisar skriver så klokt om detta tal, ett tal som vände sig till alla hederliga och anständiga svenskar med uppmaningen om att vi nu gemensamt måste stå upp mot främlingsfientlighet och nazism, mot extremism vare sig den kommer från yttersta höger- eller vänsterkanten och mot islamismen.

Att man tar kraftigt avstånd från Sverigedemokraterna betyder inte att man ger islamismen fritt spelrum. SD rider på hat och rädsla. Det är ingenting som man kan bygga ett tryggt och starkt samhälle på. Tvärtom är det en grogrund till ökad polarisering, ökat utanförskap och segregering och ett allt osäkrare och otryggare samhälle.
Vi måste därför visa att det finns en väg framåt som leder till ett minskat utanförskap, med en fungerande integration och där människor som i dag står långt från arbetsmarknaden kan få en fot in och vara med och bidra till vår gemensamma välfärd och utveckling.

Det här är det arbete som Alliansen gemensamt måste arbeta med. För att kunna lämna tydliga politiska besked.
Visst kan det vara kul att ägna sig åt spelteoretiska vem-tar-vem-resonemang, men det är ingenting som löser de problem som vi har att brottas med i samhället eller som leder till någon utveckling. Men har man inte några egna idéer om vad som bör göras så är det ju väldigt enkelt att fastna i den typen av spelteorier.
Vi vet ingenting om valresultatet om ett drygt år. Om jag för ett drygt halvår sedan hade påstått att Centerpartiet skulle ha opinionssiffror på 12-13 procent så skulle de här personerna som fastnat i spelteorierna skratta åt mig och påstå att jag önskedrömde.

Det kan hända mycket i opinionen på det dryga år som vi har framför oss innan det är dags att rösta. I synnerhet om Alliansen levererar gemensamma svar på viktiga frågor om hur Sverige bör möta framtiden.

Det är skönt att vara Centerpartist såna här dagar när ett tal berör in i märgen, ger hopp, framtidstro och sprider medmänsklighet. Det är då man inser hur starkt vi behöver ett nytt ledarskap för Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.