Obergripligt att kritisera när vården utvecklas….

Ser att Peter Olofsson, landstingsråd för Socialdemokraterna i länet, är starkt kritisk till att det startas privat vårdcentral i Vilhelmina. Han hotar dessutom med att lägga ner akutplatser på sjukstugan. Fult!

För mig är det obegripligt. Hur kan man vara kritisk till att vården nära medborgaren förnyas och utvecklas.? Och hur kan man använda sin makt med hot? Gagnar det medborgaren?

Idag tillåts den offentliga vården att gå med kraftiga förluster. Det är inte rimligt! Lika orimligt är det att den nära vården närmast människan sköts av stafettläkare. Olika läkare varje besök och en osäkerhet för medborgaren o det finns en läkare på vårdcentralen när man blir sjuk.

Det ansvar som jag har som politiker är att företräda medborgaren som röstat fram mig och gett mig sitt förtroende att se till deras bästa. Jag ska och måste sätta deras nytta först.

Det bästa är ju om en läkare som bor på orten kan jobba med den nära vården på en hälso/vårdcentral. Att medborgarna för en kontinuerlig läkarkontakt, en doktor och övrig vårdpersonal som de känner och som känner dem. Att man känner trygghet med att man får vård när man behöver den, det är det viktigaste och det är för det vi betalar ett av landets högsta skatter till vårt landsting.

Att vården står inför stora utmaningar håller jag med om. Därför behövs det privata utmanare för att den offentliga vården, en koloss på lerfötter, ska utvecklas.

Jag tycker att Peter Olofsson och andra Socialdemokrater ska ta sig en funderare över sitt ansvar. Är det inte den bästa vården för medborgaren som ska gå först?

3 kommentarer

 1. filip75

  Bra Maria Kristoffersson!
  Bu Peter Olofsson!!
  Självklart skall hela sverige leva. Det innebär bl a att alla ska ha rätt till en egen fast doktor på sin vårdcentral. Bra att det startas en privat vårdcentral i Vilhelmina! Jag tycker om alla vårdcentraler som fungerar! Oavsett om de är offentliga eller privata. Jag har rekryterat fasta specialister – t ex allmänmedicinare i 31 år så jag vet vad jag talar om. Tyvärr har jag mött många Peter Olofsson under alla mina år! Skäms på er. Låt medborgarna bestämma vilken doktor man vill ha! Lycka till med den nya vårdcentralen i Vilhelmina! Vänliga hälsningar från Bertil Rexler

 2. Patrik

  Hej Maria.

  Det är väl samma reaktion som att det är Strandskolan som är roten till alla problem på Volgsjöskolan.
  De är rädda för att det ska visa sig att det går att driva en vårdcentral/skola med nöjda kunder och inom budget.

  Med vänlig hälsning
  Patrik

 3. edor

  Vad är det för skillnad på privat fotvård liggande under landstinget och sjukhusvård under samma premisser? Man (landstinget) godtycker i ett fall men inte i ett annat? Det här rimmar illa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.