Skyller på någon annan och helst då en kvinna!

I våras skulle jag ta en taxi från Sveriges kommuner och landstingshuset på söder i Stockholm för att ta ett tåg. Min taxi kom aldrig och jag kände mig mer och mer stressad. Då kommer en taxi för att hämta en annan person och jag frågar taxichauffören om han kan ringa en ny taxi till mig. Han frågar då sin kund som också skulle till Centralen om jag kunde få åka med. Det gick bra. Vi småpratade lite om ditt och datt, om vad vi gjort på SKL och om vart vi skulle vidare. Det var Anna Johansson Infrastrukturminister som gav mig lift. Nu pekas det intensivt på henne som den som ska offras, men vem bär ansvar för vad?

Både försvars och inrikesministrarna pekar i cirkel och säger att de inte hade ansvar för Transportstyrelsen och därför inte lyft frågan om rikets säkerhet i sin egen riksdagsgrupp!! De pekar samtidigt på den minister som fick informationen sist, att HON är ansvarig. Detta sker i det som de själva kallar en feministisk regering. Nu ska den som fick informationen sist offras, stå som syndabock trots att de är de som fått informationen som inte lyft den vidare.

Det gör mig så illa att se hur regeringen offrar utifrån kön. De som borde avgå är Löfven, Hultkvist och Ygeman som tydligen trots så viktiga positioner inte pratat med varandra om Sveriges säkerhet mot främmande makt. Det gör mig illa att se att S nu agerar på alla sätt för att hålla kvar kronprins Ygeman på sin tron trots att han borde i sin position agerat på ett annat sätt.

I min verklighet lyfts frågor i de veckovisa möten som riksdagsgruppen har. Jag brukar vara med på Centerpartiets riksdagsgrupp när jag är i Stockholm för att hänga med i hur diskussionerna går i olika frågor. Där dryftas frågor och aktualiteter utifrån vilka utskott man är ansvarig för. Gör inte alla partier så? Hur gör Socialdemokraterna? Sitter de ensamma och klurar utan att prata med varandra?

3 kommentarer

  1. Micke

    Alliansen har det största ansvaret med sin outsourcing. Sen när är det lämpligt att outsourca en del av rikets säkerhet? Är det inte lite underligt att den frågan aldrig tas upp i alliansmedia.

    Nyhetsvinkeln på IT-skandalen i Transportstyrelsen borde ha varit ”Nyliberal outsourcing har åter misslyckats”

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Fast när statens tredje största utgift är aiT så är det något som är fel. Staten ska driva myndighetsutövning inte vara it-bolag. Alla partier utom V röstade för outsourcing.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.