99% är inte hundra…men nästan!

I tidningen Dagens Samhälle, som du även kan läsa på nätet, finns det intressanta siffror om det politiska läget i landet. Utvecklingen sedan valet 2014 ser väldigt olika ut för olika partier. Det är stora skillnader och balansen har ändrats. Centerpartiet har ökat med 99%, SD med 47%, V med 20%, Medan övriga partier minskar. L med -5%, S med -10%, Kd med -25%, M med -32% och Mp har minskat med -41%.

Det blir intressant att känna av Kyrkovalet den 17 september även om det är få som brukar rösta i detta ändå så viktiga val. Kyrkovalet används av SD som ett sätt att få position inför nästa val och makt att sprida missnöje. De uppmanar tex att folk ska gå in och rösta i kyrkovalet och sedan lämna Svenska Kyrkan. För mig är et ohederligt och ovärdigt ett politiskt parti. Kyrkan ska styras av partier med en humanistisk människosyn där alla människor har ett lika värde.

Dagens Samhälle Poll of polls visar konsensusopinionen just nu i Sverige. Siffrorna utgör ett vägt genomsnitt av flera undersökningar. Dagens Samhälle Poll of polls är en löpande sammanvägning av de 7–9 senaste opinionsundersökningarna. De institut som tas med är Demoskop, Ipsos, Novus, SCB, Sentio (webbpanel), Sifo, Skop, Inizio (webbpanel) samt YouGov (webbpanel).

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.