Det handlar om livet!

Idag är jag extra stolt!

I Västerbotten har unga som mått dåligt fått vänta länge för att få hjälp. Nu föreslår centerpartiet extra resurser till BUP. Att göra mer för barn och unga, att skydda dem som är mest utsatta, det måste vi klara av, sade Annie igår i sitt sommartal. Du kan kolla på det på Facebook, sök Centerpartiet.

Hon berättar om köerna. Köerna för familjer att få tid på BUP är långa. För långa. Bara 3 av 10 som söker hjälp får tid inom en månad för en ”första bedömning” i Dalarna. Inte ens hälften i Norrbotten. Det är faktiskt rätt och slätt en skandal, sade hon och jag håller med. Det är ju i te bara den som mår dåligt som far illa, det är hela den familjen som drabbas. Västerbotten pikar även ut med långa kötider, kötider som vi inte kan accepteras. Det handlar ju om livet.

Talet handlade även om att hårdare straff för sexualbrott och andra brott mot barn. Samhället måste tydligare markera att vi står på barnens sida, att vi alltid står på barnens sida. Hon pratade också att skydda barn som utsätts för mobbning. Centerpartiet vill flytta elever som stör studieron eller tryggheten för andra elever. Konsekvenserna ska drabba den som mobbar, inte den som utsätts.

Ett starkt och viktigt tal som verkligen berörde. Frågor som handlar om många familjers vardag och kan vi rädda ett barn som far illa så räddar vi världen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.