Militärer som patrullerar där framtiden diskuteras

Har i veckan varit in Brussels både några dagar semester och några dagar jobb. Det som tydligt skiljer sig mot tidigare besök är att man nu ser patrullerande militärer på gator och torg. Det är en orolig tid vi lever i och trots att det känns märkligt att se militärer med kpistar med fingret på avtryckaren så ger det ändå en känsla av trygghet.
Sist jag var här för tre år sedan var det inga militärer på stan. Så det är skillnad.

I jobbet har jag träffat ALDE som organiserar alla liberala partier i parlamentet och leder den gruppens arbete. Där diskuterar vi hur vi möter både de olika ländernas olika liberala ambitioner men även hur vi ska förbereda oss och hantera Brexit.

Träffade även SKL, Sveriges kommuner och landsting där vi pratade om kommande programperiod då den kommer att påverka oss därhemma mycket. Träffade även kollegorna som jobbar i parlamentet där det handlar mycket om Europas utmaningar. Arbetsmarknad, integration, säkerhet, militära samarbeten och ekonomiska sammanhållning. Vi pratade också om vattendirektivet som är verkligt aktuellt hemma hos oss just nu och kommande programperiod som nu håller på att formeras.

Det är kanske svårt att se hur Europapolitiken rör oss men det gör den varje dag. Från dina val i affärens kyldiskar, till energin du använder när du laddar din telefon eller hur innehållet i ditt tvättmedlet påverkar dig och din miljö. Att vi som håller på med politik lägger oss i är så viktigt. Det är den i ut vi ger idag som lägger grund för hur det kommer att se ut i framtiden. Ett exempel är Northern Periferi programmet som verkligen är byggt på den input vi som var inblandade gav för sex år sedan.

Så lägg er i politiken på alla nivåer. Gå med i ett parti lokalt och börja påverka din vardag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.