Oasen, tack vare Lions…

Förra veckan fick jag besöka en verksamhet i Landstinget som gjorde mig så glad och varm om hjärtat. På Hotellet Björken, vid universitetssjukhuset, där många bor under den tid man går på behandling finns en oas. Oasen är några rum med pyssel och knåp, som slöjdsalar med diverse pyssel och hantverksgeneration. lions cancerforsknigsfond är en av de stora finansiärerna, så många varma tack till Lions.

Där finns personal som hjälper, stöttar och lär ut till de som kommer dit. Där gjordes knivar, glas, smycken, sidenmålning och allt möjligt annat. Den som påbörjar en cancerbehandling har långa tider då de behöver bo samtidigt som dagarna är långa och tomma. Då finns Oasen.

Personalen blir familj istället för familjen och de man lär känna är ofta i samma situation. Jag blir glad att det finns den här typen av verksamhet som verkligen sätter guldkant på en vardag som är väldigt tuff. Så känner ni någon som måste bo på Björken, tipsa om Oasen som finns snett bakom receptionen.

2 kommentarer

 1. Bernt

  Hej Maria!
  Roligt att Du uppmärksammat Lions bidrag till Oasen vid Björken.
  Våra lokala klubbar, Vilhelmina Lions och Volgsjö Lions har under åren skänkt många pengar till
  Lions Cancerforskningsfond i Umeå.
  Bl.a hela vårt bidrag för bygget av Iskyrkan.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Så bra gjort. Man blir varm i hjärtat när man ser hur pengarna ni bidragit med används. Hoppas fler förstår vidden av ert ideella arbete. Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.