Gods och palatsrevolution!

Hemma stormar det inom S och jag har många tankar kring det som sker. Väljer dock att hålla dessa för mig själv så länge. Det jag kan säga nu är att makt korrumperar. Slutenhet, otransparanta beslutsprocesser, gynnande av egna intressen, egna grupperingar och att inte acceptera opposition gagnar inte samhällen. Demokrati lever när många är med och diskuterar och tar beslut? Inget parti eller person ska ha makt för länge.
Nog om det, jag återkommer kanhända i frågan om S i min kommun.

Det jag gör idag är att vara med och diskutera kollektivtrafiken i Norra Sverige och hur vi kan samarbeta, utveckla och formera den. De fyra norra länens kollektivtrafikansvariga träffats på Frösön i veckan där vi har diskuterat Bussgods. Jag är vice ordförande i det utskott som hanterar kollektivtrafik i Västerbotten. För mig är det viktigt att alla ska kunna få blommor levererade till födelsedagen den dag man fyller år, att verkstan i Saxnäs som behöver reservdelar för att kunna fixa kundens snöskoter så fort det bara går, att Eco Store i Storuman och alla andra små företag på landsbygden som säljer på nätet ska kunna sända sina varor i rimlig tid och att jag ska kunna få det jag beställt från Ellos eller nån webshop även om jag bor i en by. Gods och post måste fungera.

socialdemokraterna i Jämtland har tagit ett förslag att lägga ner Bussgods vilket gör att Bussgods som är ett helt system i Norrland får problem. Inga beslut är ännu fattade och det kommer att gå några turer inom politiken innan det tas beslut. Jag hoppas att de ångrar sig.

För mig så handlar om att säkra transportsystemet där vi är beroende av varandra. Det handlar inte om städerna där det finns hur många privata företag som helst som sköter godstransporter. Jag är rätt så irriterad över att S i Jämtland bara tittar på sin egna nästipp och inte ser helheten. En pusselbit som tas bort ur ett pussel gör ju att hela pusslet tappar sitt värde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.