Det är bäst när det är som vanligt!!

Den dag du vaknar, fixar lite kaffe, väcker resten av familjen och rustar till en frukost. Scrollar igenom media och gör dig redo för dagens arbete. En sån där vanlig morgon där allting är som vanligt. Inget särskilt har hänt och inget särskilt mer än det vanliga ligger framför dig den dagen. En alldeles vanlig dag.

Min morfar sa att det är bäst när det är som vanligt, annars är det bara något elände. Så rätt. Den bästa dagen är den dag det inte händer något särskilt. Det glömmer vi så ofta, vi kommer dock ihåg det den dag när allting inte längre är som vanligt. När det där som inte får hände ändå händer, när livet inte längre är som det varit och då sorg, saknad, ångest, oro och förtvivlan väller in över ens liv. När man blir liten, rädd, svag och eländig.

Kyrkan har en roll som inte alltid är den man ser. Man kanske tänker kyrkklockor på helgen, barndop, bröllop, begravningar, musikgudstjänster, skolexamen och kyrkogårdar. Det är ju det man vanligtvis är med på eller ser. Men kyrkan har en större roll än så i människors liv. Kyrkan finns där för dig oavsett vad som händer i ditt liv.

För mig är det viktigt att det finns just detta stöd i samhället för just den där dagen när du är som svagast. Att det finns en plats, en människa, en tröst och ett hopp. En plats och ett lugn där det finns kompetenta människor för att möta just sorg, oro, kris och mänskligt mörker. För mig är det viktigt att kyrkan styrs av människor som har en värdegrund som utgår från alla människors lika värde, där alla är lika välkomna oavsett vem man är eller vart man kommer ifrån. Så tycker du som jag, gå och rösta på ett parti som står upp för demokrati och medmänskliga värderingar.

Idag har jag röstat i Kyrkovalet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.