Mer i börsen för mamma och alla andra pensionärer

Känns bra att nu kunna berätta om att vi föreslår att de med lägst pension nu ska få mer i börsen. I vår budgetmotion i höst så kommer Centerpartiet att föreslå en rad förslag för att stärka pensionärernas ekonomi. Det är verkligen på tiden. De som verkligen slitit för att bygga det land vi har idag måste få mer pengar och de måste känna trygghet i att de kommer att kunna åldras i förvissningen om att samhällets stöd fungerar.

Vi föreslår att skattesänkningen riktar sig särskilt mot de pensionärer som har de allra lägsta pensionerna. För en pensionär med en pension på 14 000 i månaden innebär vårt förslag ytterligare 3500 kronor mer i plånboken varje år. Vi föreslår dessutom att garantipensionerna höjs med 1200 kronor om året.

16 kommentarer

 1. John Viktorsson

  De hade ni chansen till å göra när ni satt vid makten men inget hände . Ni var ett Lydparti till Nya Arbetarpartiet M . Varför skulle vi tro på detta nu ? Bara snack för att komma till makten . ????????????

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Det håller jag inte med om. Det behvöer åtgärder för att pensionärer ska få mer pengar att röra sig med. Pensionerna har dragit efter övriga system. Där har vi kämpat länge oh idag när sverige går så bra ekonomiskt så är det på tiden att pensionärerna får sin del av kakan. Svårare än så är det inte.

 2. Bergis

  Nu kommer valfläsket från en Allians som valde att behålla höjda skatter för pensionärer under Fredrik Reinfeldts tid som statsminister.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Det var ett jobbskatteavdrag som genomfördes då sverige var ett av de länder som hade högst beskattning på jobb i världen. Ingen vill idag ta bort det avdraget då det gett så mycket mer i kassan till staten. Inte ens vänstern vill öka skatt på jobb.

 3. Anders

  Kan även kallas röstfiske.

  Ni var ju med och såg till så att pensionärer betalade mer i skatt än löntagare, eller har jag fel?

  Ärlighet varar länge

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Det var ett jobbskatteavdrag som genomfördes då sverige var ett av de länder som hade högst beskattning på jobb i världen. Ingen vill idag ta bort det avdraget då det gett så mycket mer i kassan till staten. Inte ens vänstern vill öka skatt på jobb.

   • Anders

    Är det ett svar?

    Såg ni till så att pensionärer belade mer i skatt/100 lapp än löntagare? Under tiden Alliansen styrde Sverige. Ja eller nej.

    Anders

 4. Peter Åberg

  Jag förstår inte hur centerpartiet i dag kan yvas över att vilja höja pensionerna när man i ÅTTA år satt med i regeringen och sänkte skatter gång på gång i stället för att satsa på de svaga grupperna i samhället som t ex pensionärer med mycket låg pension. Det ger nästan ett skimmer av populism att centern i dag går ut med att de vill satsa på pensionärerna när ni hade åtta år i regeringsställning på er att göra något men gjorde väldigt lite i denna fråga. Det var tydligen viktigare att följa moderaterna för att kunna behålla makten.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Det finns förklaringar till det mesta. Som att vi drev på i Alliansen de frågor där vi kunde få genomslag då vi skulle förhandla med tre andra partier. V fick igenom mycket men inte allt av det vi vill göra. Nu lägger vi en egen budget där vi presenterar hur vi vill fördela de pengar som finns kommande år. Det är för att väljarna ska kunna jämföra olika parriers vilja. Det är dessutaom stor skillnad idag konjunkturmässigt än det var då.

   • Peter Åberg

    Då är ju läget detsamma om alliansen skulle vinna valet när moderaterna vill genomföra ytterligare jobbskatteavdrag. Moderaterna blir mest troligt det största borgerliga partiet och då får de mindre partierna i vanlig ordning stryka på foten för att hålla ihop alliansen och regeringen. Inte konstigt att många i dag kallar centern för ”nya moderaterna”.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

     fast där har du ju fel. Ett samarbete i regering häner på hur många mandat de olika artierna har och hur väl de kan förhanda fram sin politik.

 5. Basic Rules

  ”Mer i börsen”, det förutsätter ni vågar ta regeringsmakten, som ni så länge undvikit att göra…
  Nu kommer ISK-skatten även att höjas, den skadliga socialistiska politiken genomförs med ert goda minne !

 6. Göran Jonsson

  När ni i Alliansen tillträdde 2006, var det lågkonjunktur även då? När ni i Centern tillsammans med Alliansen gjorde så att pensionärerna fick betala en betydligt högre skatt än löntagare. Varför gjorde ni inget mot att införa den då?? Varför ska väljarna / pensionärerna tro på er denna gång inför valet 2018 då ni svek denna grupp vid valet 2006 och valet 2010 Tur att det blev regimskifte 2014 annars hade ni väl svikit denna grupp en tredje gång.
  Det är ju konstigt att när Borgarna regerar är det alltid lågkonjunktur och när S mfl regerar är alltid högkonjunktur.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   ja visst är det konstigt sån tur som S har :-). Vi hoppas påa tt bli ett större aprti i nsäta reering för att få igenom mer av vår politik, det vore bra för sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.