Kyrkovalet gick bättre än jag vågat hoppas på

Jag vakande mitt i en mardröm i morse av klockradion som startade med nyheterna. Jag trodde i mitt omtöcknande tillstånd halvvakna att SD vunnit valet! Gick snabbt upp och slog igång nyheterna på SVT och såg att så lyckligtvis inte var fallet. Pulsen fick lägga sig och jag tog mig frukost och bläddrade igenom valresultaten. Det såg bra ut, mycket bra ut.
I val så vet man ju aldrig riktigt säkert hur det ska gå innan valet oavsett opinionssiffror. Det är vad människor väljer att lägga i valurnorna som räknas och det är oerhört svårt att sia om i förväg.

I mitt pastorat Södra Lappland hade Centerpartiet idag 17,27 % av rösterna. I Stiftet är vi tredje största och nationellt har vi närapå 14% av rösterna. Du kan själv kolla resultatet allt eftersom det räknas färdigt på https://kyrkoval.svenskakyrkan.se/valresultat2017/prel/Visning/Resultat/Kyrkomote.aspx

Personrösterna tar tid att räkna så det resultatet får vi vänta in.

Tack alla ni som engagerat er för en demokratisk öppen kyrka där alla människor är välkomna. Ni har verkligen lyckats nå ut till människor som gått och röstat. Det högsta valdeltagandet sedan 1950 talet. Jag är så glad och så tacksam för det här valet.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.