Följ med på stämma….

Jag är i Malmö på Centerpartiets stämma där vi tar fram den politik vi vill driva för att ta Sverige framåt. Tusentals frågor ska diskuteras och lika många förslag ska tas fram. Intensiva och långa dagar med många möten med engagerade människor. Igår hann jag även med en privat träff med en kvinna som bodde hos oss när hon gick i högstadiet i Vilhelmina och som nu bor i Skåne. Så kul att ses efter så många långa år, med så många varma känslor.

Jag har varit ansvarig för en kommitté, Låt inte Sverige klyvas. Där pratade vi om jobb, skolan och om att hela landet ska fungera. Många bra förslag har kommit in och stämmoombuden överlag gillade underlaget som vi hade att ta ställning till.
Vi pratade om jobben där vi vill att barriären till jobb måste brytas genom fler vägar till arbete, minskade kostnader och ökade drivkrafter att gå från bidrag till jobb. Vi vill ha långsiktiga och stabila spelregler för företagande och trygghetssystem anpassade för företagare behövs så att fler ska kunna och våga ta steget.

Vi vill att förskolan ska byggas ut och stärkas, genom att bland annat öka möjligheterna till kompetensutveckling för pedagoger, att det blir lättare för barnskötare att vidareutbilda sig till förskollärare och att konceptet med integrationsförskola utvecklas.

Sen kom min hjärtefråga om den regionala klyvningen: Vi vill inte den regionala klyvningen ska brytas inte minst inom vård, offentlig service och fungerande infrastruktur på landsbygden. Vi vill sänkta skatter för lokaler på landsbygden samt avskriva studielån i landsbygdskommuner. Vi vill också att en del av naturresursernas värden bör stanna i de kommuner och regioner där produktionen sker. Därför vill Centerpartiet att intäkterna från fastighetsskatten på industrifastigheter och elproducerande fastigheter ska regionaliseras.

Du kan följa stämman via SVT Forum då den direktsänds. Eller via #cstamma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.