Inte ett rimligt system

De tar i snitt 9 år för en invandrare att komma in i ett jobb! Än längre tid för kvinnor. Det är ju förfärliga fakta. Det går allt för sakta att ta vara på de resurser som finns hos de som kommit till vårt land. De allra flesta av oss vill se en förändring för att göra det möjligt för människor att få jobb. Ingen gynnas av att människor går på bidrag eller att människor känner att de är en belastning för samhället.

Det är samtidigt ett stort behov av personal inom många områden. Bara i Vilhelmina finns det företag som inte finner folk att anställa. Inom vården och omsorgen behövs folk och inom skolan behövs det folk. Samtidigt har vi många som kommit till vår kommun som går och väntar på att få börja jobba. Flera av dem väntar på besked från Migrationsverket, de väntar och väntar och går på bidrag. Vi låter alltså människor som skulle behövas i samhället gå hemma på bidrag istället för att försörja sig själva. Det är något som är fel i det här systemet.

Det är svårt att begripa att Sverige skapat ett sånt är system.

En kommentar

  1. Patrik

    Hej Maria.

    Det är väl inte svårt att förstå. Samma människor har ju kommunaliserat skolan, bestämt att köerna inom vården ska öka samt troligen det viktigaste slopat tjänstemannenansvaret.

    Mvh

    Patrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.