4 av 5

De som skapar jobb måste kunna få fortsätta skapa jobb. Nyanlända måste in i jobb, inte gå på bidrag. Den här regeringen försvårar för företagen att anställa och Centerpartiet jobbar på.
Centerpartiet vill ha ingångsjobb, ett jobb för de som behöver komma in i arbete där man får en lägre lön till en början. Vi vill att de som anställer en nyanländ ska slippa arbetsgivaravgifter. Samma för en ung person som inte kommit in i jobb. Vi vill att folk ska kunna försörja sig själva. De som läser svenska för invandrare, SFI, ska mätas vad de kan i början av utbildningen och sen mäter vi i slutet. De som lär ut får ersättning utifrån om eleverna lärt sig svenska. Naturligtvis måste det vara olika då de som är analfabeter behöver längre tid än den person som kan andra europeiska språk.

4 av 5 jobb skapas i små och växande företag! Det vet Centerpartisterna men de flesta verkar tro att det är stor företagen som ABB eller Skanska, kommunen eller landstingen som anställer folk.

Det är därför det är så viktigt att de små företagen verkligen kan anställa, att det är enkelt för små företag att anställa. Det är då vi kan få folk in i jobb. Nu säger regeringen att arbetslösheten aldrig tidigare varit så låg. Det är delvis sant. Det är högkonjunktur så de allra flesta som kan jobba de jobbar. Det är inte politiken som sett till att vi har låg arbetslöshet generellt, det är konjunkturen och företagen som anställer. Men problemet är att vi har väldigt många unga i olika åtgärder och inte i jobb.
Det måste vi göra något åt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.