Barn och unga som mår dåligt…

I veckan fick jag lyssna till barn och ungdomspsykiatrin i länet som berättade hur de jobbat för att förbättra sin verksamhet. Det är ett stort problem i landet att köerna växer till BUP. Centerpartiet har föreslagit mer pengar till just barn och ungas psykiska hälsa. Det behövs även i vårt län, kan vi få en ung människa att må bra så blir de friskare vuxna.

Jag ställer frågor om varför det upplevs som att hälsocentraler och sjukstugor i inlandet anser att de gjort allt de kan men ändå får patienten inte komma in till BUP. Familjer som kämpar och känner förtvivlan över att de inte känner att de får någon hjälp.

De som berättar säger att det är skillnader hur hälsocentralerna och sjukstugorna jobbar men att de har ett projekt som jobbar med frågan. Man tittar på om remisser hanterats rätt och om det finns brister som går att hantera.

Jag tror vi politiker måste fortsätta ha lite extra ögon på det här. Barn och unga som mår dåligt måste få rätt hjälp och alla måste hjälpas,åt så att de kan få må bra. Skolan, hälsocentralen och BUP måste jobba närmare tillsammans.

4 kommentarer

 1. Basic Rules

  Körerna till BUP växer, se då till att vi slipper ”importerade” problem, vilket är/har varit stort på BUP i Umeå delvis pga den ansvarslösa flyktingpolitik som drivits och fortfarande understöds av just Centern tillsammans med V, S och Mp. Svenska behövande BARN har kommit i andra hand inom sjuk- och tandvård.
  Se problemen och dess Konsekvenser som dom är, i stället för det se det ”utopiska paradiset” ständigt runt hörnet..Visa att även C kan ta ansvar…

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Vi har i te samma uppfattning i detta. Jag är tacksam för de som vill bo och verka i vårt land. De behövs verkligen. Vi har brist på personal inom så många områden. Det är i te invandringen som är problemet. Det,är brist på kompetenser och resurser.

 2. Bergis

  ADHD är en kulturellt och socialt skapat diagnos. Ändå står föräldrar i kö till BUP och vill pådyvla sina barn diagnosen. Det ger stressade föräldrar ansvarsfrihet. Samtidigt ger det skolan ansvarsfrihet. Bara man kan skylla på barnet så går vuxenvärlden fri och behöver inte ändra någonting i skolmiljön eller hemma. Snacka om dumheter men det här tar priset. Det är inte barnen det är fel på. Det är samhället det är fel på.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Det finns skalor i allt, inget är svart eller vitt. Det är klarlagt att det finns olika diagnoser och Lia grader av olika diagnoser. Det är inget nytt påfund men förr hette det OBS klass.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.