Företagare är hjältar!

Det går bra för Vilhelminas företag vilket gör att det går bra för oss alla Vilhelminabor. Idag kan du läsa om en stororder från Kina till ett av de företag som kämpat på i många år. Från att ha startat med en idé och att försöka få fram kapital till att idag vara börsnoterade så är det mycket arbete nedlagt. Inga framgångar kommer gratis, alla har tungt och slitsamt arbete bakom. Så vi ska alla vara tacksamma för allt det slit våra företagare lägger ner. Det ger både arbete till oss som bor här, service kan utvecklas och skattepengar kommer in i kommunkassan.

Det som oroar är att det är så många företag som inte får tag på den arbetskraft de behöver, kompetenserna finns inte och utbildade människor är en bristvara i många branscher. Det bromsar utvecklingen och tillväxten.

Det andra som oroar är att kommunen ligger så långt mer på rankingen om näringslivsklimat. Kommunen måste lyfta företagen som de hjältar de är och inse att utan företag finns int förutsättningar för att få ett samhälle att gå runt.

Jag hoppas det nya kommunalrådet tar sig an frågan. Det finns god hjälp att få från de kommuner som klättrat som Nordmaling och från företagens egna organisationer om man vill skapa ett bättre klimat för företagande. Jag hoppas få se såna steg tas….

4 kommentarer

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Min kommun ligger bland de sista i de rankningar som görs. Det måste till en förändring.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Det är precis det de gör. Men varför inte underlätta för människor att utbilda sig till de jobb som behövs?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.