Från en del av stan till en annan del av stan, är det utlokalisering?

Idag får vi höra om hur regeringen fortsätter flytta ut statliga jobb från Stockholm. 500 jobb ska flyttas till Botkyrka från Stockholm! För mig är Botkyrka en del av Stockholm!

De som jobbat kommer att kunna ta samma tunnelbanelinje för att ta sig till sin nya ”utlokaliserade” arbetsplats. Botkyrka ligger nämligen efter samma tunnelbanelinje! Jag tycker det här är fult. Att låtsas som om man verkligen ser hela landet och verkligen vill utlokalisera från huvudstaden ut i landet. UT I LANDET borde åtminstone handla om att komma bort från tunnelbanestationerna i Stockholm!

När bättre kan ni om ni verkligen menar det ni sagt.

Det står såhär på regeringen.se: Regeringen ökar den statliga närvaron i Skåne och Västsverige genom att omlokalisera eller utöka nio myndigheters verksamhet till Malmö, Kristianstad, Mölndal, Borås, Botkyrka och Göteborg. De nio besluten omfattar cirka 900 årsarbetskrafter. Tillsammans med tidigare omlokaliseringar och vissa myndigheters utbyggnader har den statliga närvaron stärkts runt om i Sverige med över 2 000 jobb under mandatperioden.
För mig blir det fel, Mölndal är väl en del av Göteborg, Borås ligger väldigt nära Göteborg pendlingsmässigt, Botkyrka en del av Stockholm så den enda staden utanför storstäderna är Kristianstad. Övriga utlokaliseringar är inom de tre största städerna- Är det där de verkligen behövs? Eller är det i mindre svenska städer längre från de stora städerna jobben och statlig närvaro behövs?

Nä, jag tycker det är falsk marknadsföring av något som kunde ha varit så mycket bättre om den parlamentariska landsbygdskommittéens förslag verkligen fått gälla.

3 kommentarer

  1. Roffe

    Kapitalförstöring är vad det är. Flyttning inom Stockholm kostar enbart pengar som kunde göra nytta annanstans. Går det stoppa just Sidaflytten??

  2. Nicke

    Haha, ja hela soppan är som hämtad från en pjäs av Grotesco. Man väljer att flytta inom 08 området och kallar det utlokalisering. Men hur tror ni personalen kommer att reagera? Jo, de kommer att protestera högljutt över att de måste flytta från innerstan och hitta tusen och åter tusen argument till att de måste få stanna kvar.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Det fulaste är ändå att Sida planerat att flytta sedan länge pga dyra hyror. Nu när de hittat billigare lokaler i Stockholm så gör regeringen det till en del av sin politik. Låtsas som om det hör ihop med landsbygdskommittens förslag. Illa är vad det är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.