LSS, tänk om det var ditt barn!

Idag har Alliansen i riksdagen satt ner foten om LSS. Det är tyvärr ofta så att opinion som skapas av tv program biter bättre på de som bestämmer än raka fakta i en riksdagsdebatt. Gårdagens Kalla Fakta gav en opinion som gör att det blir hårdare tryck för det vi krävt sen länge, att regeringen ser över lagstiftningen. Det situation många med funktionshinder nu satts i är ovärdigt och regeringens riktlinjer till Försäkringskassan har satts bara för att spara pengar.

I Centerpartiet i Vilhelmina har vi en mycket kunnig och insatt medlem, Monika. Hon får oss att förstå baksidan av rubrikerna, om allt det där som inte kommer fram men som vi som är politiskt engagerade behöver veta för att kunna driva på. Vi har även föräldrar som Tommy, som driver på och får oss Vilhelminabor att förstå deras familjs situation, tack till er. Det slit ni gör för att få ljuset på problematiken är ovärderlig.

Det är ni som skapar opinionen. Opinionen som förhoppningsvis tvingar regeringen att backa.

Samhället måste vara tillgängligt för alla och funktionshinder får inte vara ett hinder för människor i vardagen. Alla har rätt att leva sitt liv.

Centerpartiet driver på för att människor med funktionsnedsättning ska ha ökade möjligheter att bestämma över sitt stöd, sin hjälp och sin service. Vi är väldigt rädda om den personliga assistansen då den gör att man ska kunna få leva det liv man kan och vill leva, även med olika funktionshinder.

Vi vill också att det ska bli lättare att få ett jobb på den vanliga arbetsmarknaden för människor med funktionsnedsättning och vi vill öka möjligheterna för unga med funktionsnedsättning att arbeta eller studera.

När människor bevisligen far illa och de svagaste i samhället drabbas då måste vi alla hjälpas åt och säga ifrån. Även du som röstar rött!

4 kommentarer

  1. Svenne

    Detta med LSS övergår mitt förstånd hur sittande S regering kan låta detta fortgå. Med allt tal om de svaga i samhället ,det enda viktiga för S och MP är att sitta kvar i maktens boning och ha ”jobbet” kvar.
    Jag är som du C medlem men börjar tvivla ,känner att C med Annie i toppen velar lite mellan höger och vänster. Tycker inte om att C börjar närma sig S ,men inleder C ett samarbete med S efter valet då försvinner många från C

  2. Ingemar Wahlström

    Det är jättebra att du som har goda kontakter i den politiska sfären driver på i den här frågan. Det är precis som du säger – detta vansinne måste man reagera på oavsett politisk hemvist. För min del kommer en insändare jag skrev för någon månad sedan att nå regeringen inom kort och det är inte säkert att det blir mitt sista inlägg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.