Vart ska var tionde elev ta vägen om S får bestämma?

Visste du att närapå var tionde elev i både förskolan och i grundskolan i Vilhelmina går i en privat verksamhet? Vart ska de barnen ta vägen om S och MP ser till att det blir omöjligt att bedriva skola och förkola som alternativ till den kommunala skolan? Vart ska alla de barnen ta vägen?

Vi vill se till att du som förälder kan fortsätta välja skola där det finns ett alternativ. För oss är kvalitén viktigast och att det finns en valfrihet. Vi har därför startat ett upprop för att du ska kunna välja det som är bäst för dig. www.centerpartiet.se/radda-valfriheten

6 kommentarer

  1. Viveka Abramsson

    Har Strandskolan signalerat de kommer att lägga ner sin verksamhet om förslaget går igenom? På vilket sätt drabbas de? För vår del är kvaliteten också viktig och därför ska vinsterna tillbaka till verksamheten.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Det hoppas jag verkligen inte att de behöver göra. De har goda resultat, är omtyckt av både elever och lärare och är en bra skola. jag är inte insatt i Strandsklans ekonomi så ag kan inte svara på hur förslaget skulle slå för deras del. JAg tror att de äger lokalerna vilket är bra om förslaget skulle gå igenom. De företag som hyr lokaler får det dock mycket svårare att klara sig med ett vinstförbud då de då kommer att gå minus.

  2. Jonas E

    Valfriheten är ju inte avhängig på vinstuttagen dock – det visar ju internationella jämförelser på – där alla andra länder har någon form av vinstbegräsning – den vanligaste är ju att bara tillåta ideella i sådant !.
    Vilket är sunt då man även i Sverige generellt ser stora kvalitetsskillnader mellan ideella och vinstdrivande skolor – så vinstuttaget tycks snarare ha en negativ effekt alltså !.
    Sen så var ska barnen ta vägen ? – det är ju fullt fritt för de privata att driva vidare ideellt …. men det kanske är vinsten som var viktig där bara ?.
    Kommunen har ju det faktiska ansvaret oavsett – som dom lär fixa det !.
    Frågan är ju varför man ska få ta ut vinster utan att behöva ta ansvar ? – då kommunen har det oavsett …. ansvar är ju dyrt för kommunen !.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      För mig är det viktigaste att barn får lära sig det de ska och att de mår bra i skolan. Vem som driver skolan spelar mindre roll bara de gör ett bra jobb.

        • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

          Skolor måste vara tillgängliga för alla. Tillgängligheten i samhället är lagstadgad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.