Influensan som Lövfen borde bota

Jag har drabbats av årets influensa och det verkar som om den inte vill ta slut. Har bokat in mig hos min doktor i Hoting. Hoppas att mina lungor låter bra då jag hostar rejält och intensivt. Det är så skönt att ha en och samma doktor att vända sig till, jag önskar att det vore så för alla.

Igår kunde vi höra statsministern stå och lova bättre vård än en gång. Samma löften som han stod och sa inför valet 2014. Inflation i löften brukar det kallas men nu i influensatider kanske det är influensa i löften?!

Det enda som skiljer nu från 2014 är att vården har blivit än sämre under hans fyra år som statsminister. Så nu är frågan om folk kommer att tro på honom den är gången?

Det är ju faktiskt han och hans parti som styrt landet de senaste fyra åren där vården utarmats. Det har blivit än svårare att få träffa en doktor. Det har blivit längre köer för den som väntar på en operation. De barn och unga som mår psykiskt dåligt har fått eländigt långa väntetider till vården.

Jag tror en av Lövfens misstag var att ta bort kömiljarden, den fungerade och än om man för nåt år sen ångrade sig och återinförde en variant så räckte det inte till. De svenska vårdköerna är i dag längst i Europa. Tillgängligheten har försämrats och bara 40 procent av svenskarna har en fast doktor.

Det räcker inte med att lova förbättring, man måste även se till att vården förbättrats och där har statsministern inte gjort det han lovade inför förra valet. Så gå inte på de fagra orden, se istället på vad som skett i verkligheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.