Kärleksbomba Sorseles tandläkare

Får höra att det finns ett förslag från tjänstemän vid Landstinget att dra ner tjänster vid folktandvården i Sorsele. Ett förslag som Sorseleborna protesterat emot genom att kärleksbomba folktandvården. En mängd hjärtan samlas nu i Sorsele.

Vi inlandsbor har inte glömt hur Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet hanterat små orter tidigare. Vi minns att de drog in ambulansen i Åsele och akutplatserna i Dorotea. Vi minns också den folkstorm som de besluten väckte med all rätt. Det ska vara en likvärdig vård oavsett vart man bor i länet.

Nu handlar det om att det inte gått att få fatt på personal som tandläkare eller tandsköterskor till Sorsele och Norsjö. Jag känner mig dock skeptisk. Är alla möjligheter att rekrytera verkligen uttömda?

För oss i Centerpartiet är hela länet lika viktigt. Vi vill att det ska finnas en fungerande samhällsservice i hela länet. Det måste finnas tandläkare även i Sorsele. Kan man locka personal genom att samarbeta kommuner och företag emellan? Går det att stimulera privata aktörer att starta? Kan man starta någon form av ambulerande verksamhet? Jag vet inte vilka lösningar som prövats men ska ta reda på det.

Har du tankar eller idéer på vad som kan göras så hör av dig.

Det är ju än så länge ett förslag som vi politiker ska, fundera på, vrida runt och sen ta beslut. För mig är det självklart att Sorsele ska ha tillgång till tandläkare. Frågan är hur vi löser det.

Vi får klura….

4 kommentarer

  1. Åke Ericson

    Hur har rekryteringen skötts? Tandvårdschef Per Tidehag kanske inte har drivit frågan med befogad intensitet? En gång i tiden fick han ju hyra ftv-kliniken i Wilhelmina för helgjobb – och villkoren var extremt generösa. Det kanske finns pensionerade tandläkare – privata och tidigare i Ftv som skulle kunna tänka sig att arbeta där under de villkor han hade.. Gissar dock att den öppningen inte är aktuell av ideologiska skäl.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Tack Åke. Jag håller med. Det har varit en loj insats att få fram tandläkare. Vi får hjälpas åt att driva på åt rätt håll.

  2. Lilian Holloway

    Hej Maria!
    De kanske måste anstränga sig? Här i Sorsele har vi två utbildade tandläkare som inte ens blivit tillfrågade. Annonsering? Vad håller byråkraterna på med? Gemensamt uttalande från Alliansen i Landstinget är verkligen glädjande.
    Hälsar Lilian

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Tack Lilian, precis det jag fått höra. Det här är illa skött och vi får hjälpas åt att driva på åt rätt håll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.