S backar om Sorsele!?

Oj vad S fick hicka!

Vi har i Alliansen i länet ställt frågor till landstingets styrande socialdemokrater om tandläkarna i inlandet. När jag och mina kompisar i Centerpartiet började på att gräva i frågan visade sig det att det inte varit några större ansträngningar för att rekrytera tandläkare till Sorsele. Det finns tandläkare som inte fått frågan, snart utbildade som inte får frågan, deltidare som inte fått erbjudande om utökad tjänst eller pendlande Sorselebor som inte fått erbjudande om att flytta hem och jobba. Om landstingets förslag om att säga upp tandsköterskor gått igenom hade det varit svårt att starta upp på nytt.

Min känsla är att ansträngningarna om att hitta tandläkare varit bleka och att viljan varit att lägga ner. Nu gör S en rejäl pudel och säger att de ska storsatsa på rekrytering av tandläkare. Känns nästan som om de verkligen lyssnat på våra protester, läst våra bloggar och förstått att det är val i höst även för oss som bor i inlandet. Vi kommer ihåg ambulansen i Åsele och akutplatserna i Dorotea.

Skulle de ha sagt upp alla tandsköterskor i Sorsele så skulle deras centraliseringspolitik blivit allt för tydlig. Vad vill S med inlandet egentligen, ärligt?

2 kommentarer

 1. Hans Forsberg

  Hej
  Ansvaret för planering och utförande av tjänt ligger på tjänstemannanivå. Kritik och klander ska riktas mot Folktandvårdens ledning och ytterst mot tandvårdsdirektören.
  Politiken formulerar uppdraget och ekonomiserar detta enligt lag. En viktig funktion blir uppföljning som uppenbarligen inte fungerat optimalt
  Vi ska inte ha ”politikerstyrning” av tjänsteutförning
  Vänlig hälsning
  Hans Forsberg

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   åller inte helt med dig. Tjänstemän tar fram förslag utifrån de direktiv de får från politken. Det är bara politiken man kan ställa till svars. Tjänstemän har inte den makten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.