Veckans politiska möten

Årsredovisningen är huvudnumret det här veckans landstingsfullmäktige. Skillnaden mot ifjol är att man når färre mål som tillgänglighet och det ekonomiska mål.

Primärvården dvs sjukstugor och vårdcentraler går minus. Hälso och sjukvården, där det mesta är sjukhus och lasaretten, är den nämnd där det går mest minus. 360 miljoner mer än vad som fanns i plånboken har gått åt. Går inte att förstå hur mycket pengar det verkligen är….

Landstinget räddas av att det varit ett bra år på börsen, man säljer värdepapper och att Sverige är inne i en högkonjunktur. Förra året ökade kostnaderna med närapå 7%. Så än om landstingsskatten höjdes så räcker inte pengarna till. Ska vi får det här landstinget att fungera så krävs det ett nytt ledarskap.

Vi ska ta en massa beslut som rör den nya regionen som ska igång vid årsskiftet. Då går landstinget ihop med region Västerbotten. Man kan nu tro att det är två likvärdiga organisationer. Men region Västerbotten är inte ens en bråkdel av den nya regionen. Landstinget står för det mesta av både verksamhet och budget.

Beslut kring kollektivtrafiken skjuts fram till efter valet vilket jag tycker är synd. Där har vi kunnat visa upp hur de olika partierna ser på hela länet. Centralisterna har fått visa färg. Men det vågar de inte göra. Skulle bli för tydligt vad S står för då det gäller synen av hela länet.

Du kan följa landstingsfullmäktige på webben, www.vll.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.