Landstinget debatt

Idag är det debatt i landstinget kring årsredovisningen. Något märkligt så togs beslut om ansvarsfrihet före debatten om årsredovisningen, lite märkligt hanterat.

Det är ett stort och viktigt jobb som personal i landstinget gör runt om i länet. Personal på vårdcentraler, sjukstugor och folktandvård kämpar varje dag för att ge våra patienter det bästa samtidigt som de kämpar med brist på tydlig ledning, kollegor och resurser. Alla tre sjukhusen ska också ha äran av att Norrlands Universitets sjukhus får utmärkelser som bästa sjukhus. De tre sjukhusen är beroende av varandra och hjälper varandra och utan det samarbetet skulle inga utmärkelser delas ut.

Det är inte bara vi som är i opposition som känner oro. Till och med revisorerna är oroliga. Oron över växande köer, ekonomiska underskott, åtgärder som beslutas men inte genomförs, styrning som brister och samtidigt stora investeringar 3,7 miljarder i nya byggnader. Det här året Klara landstinget bara 29 mål av 80. Vårdköerna har vuxit stort de senaste åren. Det jag tycker är värst är de som får vänta på behandling när man får ett cancerbesked. Det är inte rimligt att de ska få vara så.

Miljöredovisningen är verkligen Inte kul. Västerbottens landsting sticker ut då det gäller miljö och är sämst i landet på miljö och klimatarbete. Ekologiska livsmedel finns inte, mängder av utsläpp och avfall. Här behövs det krafttag för att få en giftfri miljö.

Nära 10 000 anställda och 8 miljarder i budget varje år kräver en tydlig ledning och reformer som gör skillnad. Centerpartiet är inte nöjda. Vi vill ha en nära och likvärdig vård där beslut tas så nära de som berörs som möjligt, korta beslutsvägar och nära ledning. Vi vill ha en reform av primärvården och vi vill se fler vårdcentraler och distriktssköterskemottagningen.

Det behövs ett nytt ledarskap i landstinget!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.