Att vara människa kräver medmänsklighet

Der handlar inte om Alliansen, det handlar om medmänsklighet.

Jag är stolt över att tillhöra ett parti med stabil ryggrad, som står för det de säger, som håller en linje, som inte svajar när det blåser och som ser människan före systemen!

Den senaste veckans spekulationer, kommentarer och nyhetsrapportering har handlat om Centerpartiets beslut om att gå med på regeringens förslag till lagändring för ensamkommande unga. Unga som varit här i flera år och som hunnit fylla arton är under den til Migrationsverket utrett deras ärende.
Förslaget är inte bra men det finns inget bättre alternativ för att kunna agera humant och se de människor det gäller.

Det handlar om han som nu praktiserar i äldreomsorgen som ser en framtid att jobba med äldre, det handlar om han som gett allt för att få bra betyg i skolan för att få läsa vidare, tjäna pengar och skapa ett liv i Sverige. Det är de här unga människorna som verkligen vill in i arbetslivet, de har ett driv för att lyckas mer än andra.

Sverige har som land satsat pengar i dessa unga människor som nu är redo att gå ut i arbetslivet. De ska skaffa sig en utbildning och ett jobb då kanske de får stanna. De uppehållstillstånd de nu får är tillfälliga så det är inte ännu klart att de får stanna. Men det finns en chans.

Att vara människa kräver att man är medmänsklig. Det är precis det det här handlar om- att vara människa.

4 kommentarer

 1. Robert

  Men det finns väl även många av dom som har ljugit om sin rätta ålder och inte är här på rätta grunder? Är DU beredd att ta ansvar att betala både för det dom har kostat och kommer att kosta samhället? Dom som har fått utvisningsbeslut SKALL ut ur landet! Det är grunden för våran trygg och säkerhet att man följer lagar och beslut.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Vli är överens om migrationsöverenskommelsen. Men humanitet måste gå före. Vi behöver arbetskraften i Sverige och inte minst inom välfärden behövs det folk. Låt de som kan och vill jobba stanna och bidra till välfärden.

 2. Michael Rönnlund

  Låter ihåligt eftersom ditt parti var ett av dom som sparkade på de sjuka när ni bestämde att utförsäkra dessa sjuka människor från sjukförsäkringen 2006-2014. En del av dem var cancerpatienter och många andra bedömdes av arbetsförmedlingen inte vara i skick för arbete.

  Var var då din så kallade medmänsklighet?

  Sverige har inte råd var en av ursäkterna men samtidigt pumpade ni in +50 miljarder varje år till villa- och bostadsrättsägare i form av ränte- och ROT-avdrag (båda är bidrag från skattebetalarna). Hur prioriterar ni?

  Har ni i Centern en selektiv medmänsklighet? Det verkar faktiskt så.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Det är svårt att ta beslut som rör människors liv. Men när sjukförsäkringen växte över alla gränser måste man våga ställa sig frågan om det inte finna andra alternativ. Det vi ser idag att försäkring gskassan tar beslut över läkares bedömningar är inhumant och måste ändras. Det kan i te få fortsätta så. Är du sjuk så är du sjuk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.