Myrsteg Framåt för landsbygd!

I helgen har det varit landsbygdsriksdag Och där blev det tydligt att Centerpartiets förslag för att stärka landsbygden nu läggs fram av fler riksdagspartier. Så bra att fler börjar inse att det går åt fel håll och hela landet mår bra av att hela landet lever och utvecklas.

Det som hände var att andra partier presenterade att de vill liksom C vill få till :
1) Ett mer tillåtande strandskydd
2) Avskrivning av studielån om man bosätter sig på landsbygden
3) Regionalisering av skatten på vattenkraft och vindkraft

Det borde ju vara många fler förslag utifrån att alla partier var med i landsbygdskommittén som hade till uppdrag att ta fram förslag för landsbygden. Men ett steg i taget så kanske vi kommer framåt ändå.

Vi i centerpartiet får fortsätta att visa vägen framåt!

6 kommentarer

 1. Kristina Norman

  Centerpartiet satt 8 år i regeringsställning. Då var det mycket prat men väldigt lite verkstad. Så inte vet jag om det är rättvisande att påstå att centern går före.
  Men jag håller med dig. Det är bra att flera partier lyfter fram dom här frågorna. Då är chansen större att det verkligen börja hända saker.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Jag önskar vi då hade varit ett större,parti med mer makt att få igenom våra frågor. Det ärlättare om man är det största partiet att få igenom sin politik. Så nu hoppas vi på ett starkt och stort centerparti i nästa regering.

 2. Magnus Johansson

  Det är ditt standardsvar Maria. Det om att ni är ett litet parti och sedan hur ni ”tjatar”.
  Du och Helena Lindahl bygger er politik på att vara emot och framhålla sådant som är dåligt. Egna dåliga beslut, skogslagsstiftning, LIS osv verkar ni glömma vilka som instiftat. Att det sedan tar tid att rätta till saker utan att det blir ministerstyre verkar ni inte vilja höra.
  Jag var EN av dem som tog upp frågan om plognong av enskilda vägar med Eneroth vid hans besök i vintras. Han hade tagit tag i detta och jag förlitar mig på att han löser det hela.
  Och då det gälker Centern tar jag till ett av mina standardsvar då det gäller er. Mycket prat, men lite verkstad.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Så kul att du kommenterar. Det är bra att du tagit upp frågan med ministern. Hans ansvar är ju det staliga vägarna och järnvägarna så vi får väl hoppas att han gör något reellt och inte bara pratar. Något som även gör strukturene för upphandling från trafikverket mer formativ.LIs alltså lagen som skulle göra det lättare att bygga vid stränder blev helt tvärtom mot hur den var tänkt. Det var ju en lagändring för att udnerlätta för kommuner att ge bygglov men det blev tvärtom. Så den är vi ju överens om att den msåste ändras. Det är ju inte rimligt att det är som det är idag, ingen får bygga vid vatten.
   Det är ju svårt att få till verkstad när man är i opposition och inte har regeringsmakten som ditt parti nu har. Så vi kämpar på för att centerpartiet ska bli större och starkare i nästa regering. Ha en fin dag.

 3. Bernt

  Hej Maria!
  Tänk vad ALLT skulle bli bra om S och C skulle bilda regering tillsammans efter nästa val.
  Vad tror Du om det?

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Tror det är svårt nationellt då vi står så långt ifrån varandra ideologiskt inte minst utifrån den förflyttning som S gjort på gal- tan skalan. Däremot tror jag att samarbeten kommer att se mycket olika ut efter nästa val i regioner och i landsting.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.