Blir det snö till vinterns tro?

Min mamma bor i en liten by ca tre mil utanför Vilhelmina. Förra året var det hot att de skulle bli utan snöröjning då entreprenören inte fixade kraven från Trafikverket annars. Nu är det verklighet. Snöröjningen dras in i Vilhelmina för boende vid enskilda vägar. Detta sedan entreprenören sagt upp kontrakten till följd av Trafikverkets regler som i sin tur går på order av regeringen.

Det här problemet gäller inte bara Vilhelmina utan en stor del av norra Sverige där de små och enskilda vägarna finns.

Min kompis Helena Lindahl har drivit på i frågan långe och tjatat på regeringen, men Socialdemokraterna har gjort absolut ingenting alls! Men nu när det närmar sig val Så står ansvarig minister i tidningen och säger att han inte tänker acceptera situationen.

Men det har han ju gjort i två vintrar, varför detta plötsliga uppvaknande och vad tänker han då göra? Det räcker inte att prata man måste agera också. Nu känns det som om landsbygdens problem plötsligt uppstått,och är en nyhet för ministrar och andra. Sanningen är att de nu inser att det är val i höst! Men frågan är hur mycket det,verkligen gör för att förändra. Menade han det han säger så måste han börja med de,system som styr de upphandlingar som görs av snöröjning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.