Utemässan i Lycksele

Idag har jag och andra i mitt parti varit på Utemässan i Lycksele. Min hemby sköter biljettkassorna i entrén och de hade hört siffror på 14000 besökare…så otroligt mycket folk, bra väder och så många som ville prata med oss. Jag fick frågor kring servicen i inlandet, som om lasarettet i Lycksele.

Jag har svarat ungefär såhär. Att Lycksele lasarett är ett av tre sjukhus i Länet och ska fortsatt vara den nod för inlandet som det är idag. Centerpartiet är öppna för att utöka uppdraget i länet till mer än dagens verksamhet. Vi behöver hitta nya lösningar och en närmare vård. Som BB tex där C vill se möjlighet att bo kvar i stan om förlossningen kommit igång. Man ska inte behöva åka åt och fram under en förlossning. Centerpartiet vill se en lokal ledning med en närvarande chef med uppdraget att i samverkan samordna och utveckla verksamheten. Ett stärkt lokalt ledarskap är nyckeln till framgång.

En annan het fråga har varit den fjällnära jakten. Ifjol gjordes reglerna om så att svenska jägare skulle få de första veckorna och sen skulle utländska jägare få komma. Det har lett till stora bekymmer och ekonomiska förluster för de företag som förlorat jägare som, kunder, besökare och gäster. Många företag har drabbats av kraftigt minskade intäkter vilket gjort att jobben blivit färre. Samtidigt så vill den svenska jägaren få jaga ifred. Det här är en svår fråga där jag vet att länsstyrelserna jobbar på för att hitta en lösning. Det handlar både om jakt och jobb. Det enda som människor var irriterade över var att internet inte funkade och lagade rejält.

En mycket bra dag med många bra samtal. Imorgon ska jag stå i insläppet. Så jag hoppas på ett stabilt internet, lika många besökare och lika fint väder. Jag ska också vara i Centerpartiets monter som finns bredvid BRP bussen, känns liksom bekant för mig som lever ihop med en BRP man.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.