Fotvård i inlandet

Hade i dagens landstingsfullmäktige ställt en fråga till landstingsrådet Peter Olofsson om fotvården i inlandet. Men de lade om dagordningen så att alla frågor skulle besvaras sist på dagen, det hanns inte med så det blir besvarat först efter valet.

Jag hade dock fått ett skriftligt svar där han svarade att de med behov av fotsjukvård ska få den om utföraren är behörig. Lollo är behörig. De som kontaktat mig har just fotsjukvård och inte vanlig fotvård. (Vanlig fotvård är egenvård som vi själva får ta ansvar för och bekosta.)

Men frågan är vart svaret hamnar och vilken effekt det får när frågan inte kom upp idag?

Riktigt Frustrerande då jag vet att Lars-Åke, Lollo och andra väntar på att få besked om hur det ska bli. Inga avtal finna ännu och ingen vet hur det ska bli. De som behöver medicinsk fotvård står frågande och undrar om de verkligen ska vara tvingade att åka till lasarettet i Lycksele när de lika gärna kan gå till Lollo som de alltid gjort.

Även om inte jag fick svar idag från talarstolen så hoppas jag att min fråga jagat på. Jag hoppas att verksamheterna får order från politiken, utifrån det skriftliga svar jag fick, att skynda på och lösa problemet, nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.