Det är Dorteabornas fel…..

Gårdagens debatt i landstingsfullmäktige kring delårsbokslutet för de första fyra månaderna var intressant, för såna politiknördar som mig. Dels för att socialdemokraterna och miljöpartiet så ståndsmässigt står fast vid att det går bra för landstinget trots att rapporten visar ett minus på 400 miljoner hitintills! För mig är det svårt att förstå majoritetens lugn, att de kan vara så lugna då de har ansvaret för dina och mina pengar.

Kostnadsutvecklingen går mot 10% långt över andra landstings utveckling. Jag undrar vad revisorerna kommer att säga när de tittar tillbaka på detta år….

De privata vårdcentralerna får sin budget och får inget mer om de går minus. Men de landstingsdrivna vårdcentralerna går minus på 326 miljoner det här året och det täcker vi upp med skattepengar. Skulle man kunna tänka annorlunda? Skulle vi kunna se fler privata vårdcentraler? Skulle vi kunna låta sjuksköterskor och läkare själva starta företag ute i länet? Då kanske vi får mer pengar över till annat som är viktigt.

Landstingsrådet Peter Olofsson beskyller ockupanterna för en minusposter på
10 miljoner, för att de drev igenom folkomröstningen om akutplatserna vid sjukstugan i Dorotea. Folkomröstningen kostade 10 miljoner. Jag rycker det var ett av debattens lågvattenmärken samtidigt som det visar på synen på demokrati och de demokratiska verktyg som medborgare kan ta till när det går åt fel håll .

Jag och Centerpartiet är övertygade om att Vi kan serva inlandet bättre om vi kan få fler att erbjuda vård till inlandsborna till en lägre kostnad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.