Hur länge vill du vänta på en hörapparat?

Vi har idag debatterat köerna till att få en hörapparat där vi i Alliansen tycker att de som behöver en hörapparat även ska kunna få en via privata företag som jobbar med den tjänsten.

Det blev en tydlig ideologisk debatt där jag berättade om några personers vars liv verkligen påverkats av att både vänta på att få hjälp och att få hjälp. Snickaren som fick tillbaka sitt sociala liv, tjejen som inte fick den där fina hörapparaten med bling och kvinnan som nyss fått diagnosen och ställts i kö.

Att ha en hörselskada är tröttsamt och ger stora begränsningar i en människas vardag. Det sociala livet begränsas, man blir väldigt trött och får svårt att klara av jobbet. Många kan få hjälp och man ska få hjälpen i tid. Idag är köerna allt för långa.

Jag tycker att människan ska gå före systemen och att att hjälpa individen att få ett bättre liv är viktigare än systemet. Socialisterna vill ha ett system där det är lika för alla och där de bestämmer vad man ska ha och få.

Jag tycker tvärtom att individen själv ska få välja vad man vill ha utifrån de behov man har. För mig spelar det ingen roll vem som provar ut och levererar hörapparaten bara det blir bra för individen och att man Inte behöver vänta i år eller gå sjukskriven i månader för att få hjälpen.

2 kommentarer

  1. Bergis

    Jag kan ge dig rätt på att det fria vårdvalet varit ett lyft. Men bara dår ger jag dig rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.