Lika och rättvist resande i hela länet!

I tisdags på landstingsfullmäktige fick centerpartiet en motion bifallen. Det betyder att landstinget kommer att göra som vi föreslagit. Jag och Urban Larsson från Dorotea föreslog att det skulle vara möjligt att kliva av och på bussen vid Lycksele lasarett på samma sätt som de andra lasaretten. I Umeå får man åka ända fram till dörren, i Skellefteå är det heller inte riktigt bra. I Lycksele är det nån dryg kilometer att gå från resecentrum till lasarettet. Det finns vissa bussar som funkar men då bara under skoltid när skolbussen går.

Idag är det alltså svårt att få till en resa hela vägen fram till lasarettet och ännu svårare att åka därifrån och hem igen.

Det måste vara likvärdigt i hela länet även då det gäller kollektivtrafik.

Vi vill ju att vi tänker på miljön och åker kollektivt så mycket det bara går. Vi som behöver besöka lasarettet hänvisas till att åka buss. Så det var bra att majoriteten förstod att de inte skulle kunna säga nej till detta. Då skulle det bli allt för tydligt att de gör skillnad på kust och inland.

Sen är nästa fråga NÄR? När kan det bli verklighet. Vi som besökt Lycksele lasarett vet att det är svårt att parkera en bil då utrymmet är litet. Så vi får väl jaga på för att detta blir av så fort det går.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.