Flängande fotvårdare runt om i länet?

Jag börjar ana ugglor i mossen! Så jag har sänt en fråga till chefen på landstinget om fotvården i Vilhelmina:

Hej!
Kommer ni att ta fotvårdare från Lycksele lasarett för att de som har fotsjukvård ska få den i Vilhelmina? Eller kommer ni att söka samarbeten med Lollos fotvård? Som haft uppdraget i tio år.
När kommer de som behöver denna vård att få besked?

Det kan vara så de tänker lösa fotsjukvården i länet. Att istället för att köpa tjänster av lokala privata företag som har kompetensen som krävs, skicka ut de egna anställda från lasarettet i Lyckssele.

OM det är så man tänker ser man inte hela samhällsbilden. OM de gör så så undergrävs möjligheten för Vilhelminabor och andra att gå till en fotvårdare. Landstinget är en stor kund och försvinner dessa kunder så har ett litet företag svårt att klara sig på övriga privata kunder.

Jag tycker att samhället måste se till samhällsnyttan. Så om jag vora kommunalråd skulle jag genast kolla upp detta. Är det så att landstinget själva ska flänga runt länet och ge fotvård så kommer det att bli både dyrare i arbetstid coh resor och svårare för alla att få fotvård.

De små företagen kommmer att försvinna och vad innebär det? Jo att de som behöver fotvård på äldreboenden och andra som behvöer hjälp med fötterna inte kommer att kunna få den. Det vore väl inte bra för någon?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.