Nära, närmare, närmast..

Det är viktigt att det du har nära dig fungerar. Du måste kunna känna dig trygg om du väntar barn, om du blir akut sjuk eller om du drabbas av en olycka. Centerpartiet hälso- sjukvårdspolitik menar att en närmare vård är det som ger trygghet och tillit för både patienter och vårdpersonal. Det är på vårdcentraloer och sjukstugor de flesta besöken görs. I primärvården sker mer än 75 % av hälso- sjukvårdens alla patientmöten. Primärvård med tydligt uppdrag och rimliga resurser kommer också att bli en attraktiv arbetsplats.
Idag är kraven för att kunna deriva en vårdcentral jättehöga, så höga att de krav som ställs är svåra att nå också för de som drivs av landstignet själva. Man måste kunna starta en vårdcentral om man är utbildad till sjuksköterska eller läkare kan och vill.

Flexiblare mottagningstider och digitalisering är nödvändigt för att möta både befolkningens behov och en framtid som oundvikligen handlar om effektivisera för att resurserna ska räcka till.

Centerpartiet vill:
• Förenkla och snabba upp all remisshantering
• Införa fasta läkarkontakter
• Förenkla all tidsbokning (digital)
• Närakutplatser i samverkan med kommunerna för äldre/äldre
• Att intyg skrivs vid behandlingstillfället

Vi måste låta lokala lösningar få driva vården för att få den att fungera nära människor.

2 kommentarer

 1. Basic rules

  Er politik går inte ihop !
  Allt det du beskriver ovan ska genomföras samtidigt som ca 30 miljoner asylinvandrare från Afrika o Mellanöstern ska befolka vårt land – ska alla dessa bli egenföretagare – någon ska ju försörja dom eller?
  Ni för en förljugen nonsens politik om jag förstår er numera extrema liberalism rätt.
  Eller har vi väljare missat nått ?

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Där har du fel. Idag hälsade jag på mi svärmor på ett äldreboende. Två av de fyra somjobbade har utländsk bakgrund och är rätt så nyanlända till Sverige. De som kommer hit och som kan, vill och får stanna kvar ska naturligtvis bidra till samhället. De som är unga, utbildade och kan svenska behövs i vårt land i te minst för att ta hand om välfärden. Det är det många med din retorik i te förstått, de behövs och de bidrar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.