Tack Magdalena!

Tack landshövdingen…
Igår bloggade jag om att det borde sättas igång en kriskommission för att samla länets resurser och klokskap utifrån det torkan utsätter länet för. Jag bloggade och messade samtidigt till landshövdingen som svarade: ”Hej, tack för engagemanget! Det finns nu planer på att bjuda in till samverkansmöte med berörda aktörer (lantbrukare, intresseorganisationer, slakterier, mejerier, spannmålsföretagare, banker, SLU mfl)för att skapa en gemensam lägesbild och resonera om möjliga åtgärder på kort och lång sikt. Tror det kan motsvara det du tänker dig.
Hälsningar /Magdalena A”

Jag blev både glad och tacksam över hennes arbete för länet. Det kändes så bra.

Vi har i partiet krävt en nationell kriskommisssion då det som sker nu inte är något som vi har behövt hantera tidigare. Både jord, skogsbruk och rennäring och alla gröna näringar drabbas av torkan och bränderna. Vi måste alla hjälpas åt att hantera detta utifrån där vi befinner oss. Alla kan göra sitt, att inte slösa på vatten och att inte använda eld. Alla kan vi göra något. Ta in vattenkanna i duschen och spola det kalla vattnet innan det varma kommer är är ett konkret tips.

5 kommentarer

 1. Sixten Jonsson

  Hej,
  Bra att duefterlyser initiativ till lnsatser för att rädda Näringar som drabbas svårt av torkan.Det är förvånansvärt tyst från alla andra bloggare som inte är sen att kommentera allt och ingenting.
  Det finns redan en lägesbild framtaget för de 4 nordligaste länen som beskriver situationen som mycket bekymmersam för attklara fodertillgången till vintern.Det behövs snabbt beslut om stödinsatser från regeringen för att hantera krissituationen.Länsstyrelsen har knappast några muskler för detta ändamål och gör nog bäst i att ligga lågt för tillfället, men får kanske ett uppdrag när regeringen fattat beslut om stöd.Hitintills har Jordbruksministern lovat hjälp men resultaten är endast tidigare utbetalning av nationella stöd, så vi väntar på riktiga beslut inom kort för att dämpa krisen.

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Vi får hjälpas åt att se till att det tas rätt beslut i rätt riktning.

 2. Pingback: Svensk mat riskerar att ta slut! | Sjölander spekulerar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.