Nytt år, nya uppdrag och nya möjligheter

Efter en lång skön ledighet så går vi nu in i ett nytt år med för mig nya politiska uppdrag.

Landstinget blev igår Region Västerbotten, landstingets ansvar för vården i länet går nu ihop med regionens uppdrag om utveckling och tillväxt i hela länet. De två hänger ju så tätt ihop och är beroende av varandra. Där ingen samhällsservice fungerar är det också svårt att skapa utveckling, jobb och tillväxt.

Mitt nya uppdrag är som vice ordförande i en beredning direkt under fullmäktige, beredning för folkhälsa och demokrati i Södra Lappland. Ordförande kommer vänsterpartisten Daniel Johansson från Storuman att vara. Min kompis från centerpartiet i beredningen är Jarl Folkesson Hemavan. Han har jobbat många är med folkhälsofrågor så det blir kul. Jag kommer även att vara ledamot i kollektivtrafikutskottet under regionala utvecklingsnämnden.

Det kommer att bli spännande då demokratin verkligen behöver stärkas. Inlandsbornas makt och rätt till likvärdiga förutsättningar behöver starka krafter för att motverka den utveckling vi sett de senaste åran. Så jag ser verkligen fram emot detta uppdrag. Ska bli kul att få jobba tillsammans med andra inlandsbor i detta från alla partier.

Det är ännu inte uppdaterad information på varken vll.se eller regionvästerbptten.se men det kommer säkert efter helgerna.

Det kommer att påverka mitt jobb på så sätt att jag kommer att jobba deltid på Centerpartiet på riksnivå och vara regionpolitiker på deltid här hemma. Vet inte riktigt hur livet kommer att förändras men det visar sig.

De frågor jag drivit på de senaste fyra åren har av naturliga skäl handlat om inlandet. Jag har fått fantastiskt bra hjälp av er medborgare att få veta vad som händer, hur vården sett ut och påverkats just där du bor. Jag hoppas att ni känner att ni alltid kan kontakta mig, att jag är er politiker och fortsätter att ringa, maila, sms,a och kontakta mig via sociala medier. Det är med er kunskap, vetskap och erfarenhet jag kan driva på frågor som handlar om inlandet. Det är ju vi tillsammans som kan förändra, driva på och visa vilka behov som finns. Så hör av er.

Ha nu en fin första vecka av 2019.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.