Ny beredning, ny regering och kanske nya tag i Vilhelmina?

En vecka har gått där telefonen ringt en hel del. Det är människor som läst VK som både är upprörda, ledsna och som undrar hur det kan bli såhär. Jag kan ju inte svara på det då det är frågor som KG Abramsson och Socialdemokraterna måste svara på.

Jag har ägnat mig åt regionpolitik i veckan och träffat både kompisar i partiet och i den beredning där jag ska jobba. Känns verkligen både ansvarsfullt och spännande. Det är svåra utmaningar att hantera i region Västerbotten där mitt ansvar kommer att vara att prata med medborgare, ta in deras behov, samla fakta och bereda ärenden till regionfullmäktige för att där ta beslut. Det betyder att jag och mina kompisar i beredningen ska vara nod för dig som medborgare. Främst i de frågor som vi får i uppdrag att jobba med. Just nu att skapa dialog med medborgare i olika forum och att titta på hur de som blivit utskrivna från ett sjukhus och fått komma hem till vården i kommunen fungerat, upplevts och hur människor tänker om hur det kan bli bättre.

Det ahr varit en skön vecka då vi äntligen har en regering. Det gick 134 dagar efter valdagen innan den var på plats. Jag kan tycka att Centerpartiet och Liberalerna tagit ett stort ansvar för att det blev en regering och att vi slapp ett nyval som kanske gett samma läge. Det har inte varit enkelt, det finns djupa sår som ska läka men det viktigaste för mig har varit att vi står upp för våra värderingar och den politik som vi gått till val på. Vi har lyckats driva igenom att regeringen ska genomföra liberala reformer som Sverige och inte minst för oss i Västerbotten.

I valrörelsen så pratade vi om värderingar om hopp, framtidstro, livsglädje, om ansvar för landet och ett starkare Norrland. Centerpartiet gick till val på att stå upp för medmänsklighet, jämställdhet och tolerans. Vi tog strid emot främlingsfientlighet, misstro och slutenhet. Något som våra väljare uppskattade och berättade hur mycket just medmänsklighet betyder för dem.

Tyvärr ökade inte alla partierna i Alliansen som vi gjorde. Hade alla partierna ökat hade vid ahft en borgerlig regering. Centerpartiet gjorde ju sitt bästa val på 30 år. Även i länet gick vi framtå och fick ett ökat förtroende både i regionen och i kommunen.

Det känns bra att vi håller oss så starkt i våra värderingar och fortsätter att jobba framåt, ta ansvar och styra åt rätt håll. De förslag vi fått igenom betyder förbättringar för småföretagen, klimatet och landsbygden. Vi kommer vara konstruktiva och driva på även fortsättningsvis för att Sverige ska få en konstruktiv politik. Vi kommer vara en liberal nagel i ögat på regeringen och inte släppa taget om att överenskommelsen verkligen blir verkliga beslut som gör skillnad. Som en medmänskligare LSS, sänkta kostnader för företag, medmänskligare migration , fler jobb, se hela landet och att kunna bo där man vill.

4 kommentarer

  1. Ove

    Ska bli intressant att se hur centern agerar nu när det återigen pratas om höjda miljöskatter. Tänker ni svälta ihjäl oss? Höjd bensinskatt. Dags att vi letar fram gula västar och åker till Stockholm. Kan fransmännen, så kan vi. Nu är det nog.

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Vi vill skapa ett hållbart samhälle där vi beskattar det som skitar ner och förbilligar för det som är klimatsmart. Hur skulle du vilja att vi gör för at klara av klimatmålen och samtidigt kunna ta oss fram?

  2. Ove

    Jag skulle gladeligen åka buss på jobbet om det gick någon, eller tåg, eller tunnelbana. Det är inte bilarna i Åsele, Norsjö, Tärnaby eller andra små ställen som är problemet, men det är vi ni tar död på. Tidigare skulle vi minska vårat elberoende, men inte längre. Vi ska inte ha kärnkraft. Bara att bygga ut vindelälven och vojmån. Facebooks serverhall förbrukar lika mycket el som Västerås stad. Är det klimatsmart? VART ska elen till batterifabriken tas ? Hur många fjäll ska offras till vindkraften? Är det spade, spett och korp vi ska tillbakas till? Du från Vilhelmina borde veta hur vi har det. Eller är du så bös över att du får fara till Stockholm att du skiter i vi som försöker överleva här….

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

      Jag tror jag har en bra bild av hur länet funkar ochv ad människorna här behöver. Det är ju därför det är så viktigt att vi hittar sätt att kunna använda bilen utan att straffas ihjäl vimsom behvöer den. I stan behvöer man inte bilen som vi gör. Miljöhänsyn måste tas oavsett vilken prognos vi ser framåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.