Regionens hus är det ett eller två och vart?

Vid regionfullmäktige ställde Centerpartiet en fråga om varför Region Västerbotten håller möten i två olika hus i Umeå. Idag finns regionens hus bakom Norrlands universitets sjukhus och sen gamla Region Västerbottens hus mitt i stan. De möten som regionala utvecklingsnämnden håller ligger idag nere på stan och inte i regionens hus där alla andra möten hålls.

Det är också två olika system för handlingar dvs ett för alla styrelser, nämnder, beredningar i ett och allt som har med regional utveckling i ett annat. Tjorvigt och helt obegripligt.

Ewa-May frågar varför det är såhär. Svaren vi får är att det är enkelt att ta sig för tjänstemän till styrelserummet och att det är svårt att flytta personal. Men det stämmer inte då lokalerna nere på stan gör att det är svårt att hålla möten då det inte finns rum så att det räcker till.

Jag ifrågasätter det här. Dels är det svårt att förklara för medborgarna att vi har en organisation som ska jobba för hela regionen men ändå fokuserar på Umeå. Det handlar ju om hela länet och om att Se hela länet.
Frågan på varför det ska vara två hus i Umeå fick inget svar. Jag tycker att ska det vara flera hus så borde de väl ligga nån annanstans än i Umeå.

Vi borde ställa samma krav som vi gör på staten att decentralisera sina verksamheter i vårt eget län. Samarbeta med kommunerna på ett närmare sätt mer jämbördiga än nu. Det finns så mycket att göra och det mesta är faktiskt ogjort!

En kommentar

  1. Tjalle Tvärvigg

    Men det måste du väl första. Regeringen håller till i regeringskansliet och Riksdagen håller till i riksdagshuset. Så fungerar det i Stockholm och så måste det väl vara i Umeå också.
    Det är skitenkelt att fatta Det är bara att titta på lönerna, som är i paritet med riksdagsmännens.

    Vi ska vara glada så länge dom inte kräver löner i paritet med tjänstemännen i EU – kommissionen,.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.