Med rak rygg genom Västerbotten

I veckan som gick släpptes podden Med rak rygg genom Västerbotten. Podden lyfter ämnen som berör glesbygden och Västerbottens inland med olika gäster från länet. Tanken är att podden ska vara en tankesmedja för att tänka framåt. Hur ser det ut just nu? Vart vill vi och hur kommer vi oss dit? Olika perspektiv och horisonter på vart vi ska och varför kommer att lyftas. Vad behöver lyftas fram för att bli synligt? Hur påverkas vi av staden som norm? Hur står det till med rättvisan och demokratin i länet?

I detta första podavsnitt träffar Med rak rygg genom Västerbotten Sara Idenfors som driver företag i inlandet. Från att sälja räterad spik på julottan i Siksjönäs till reklamfirma, till hotellägare till att idag att driva ett etablerat E-handelsföretag. Möt Sara och hennes tankar om framtiden, om det ultimata livet och om vad som krävs för att kunna gå rakryggad.

du hittar podden på Podbean eller via hemsidan eller via Instagram #rakrygggenomvasterbotten eller FB Men rak rygg genom Västerbotten.

2 kommentarer

 1. Jörgen K

  Att lyfta fram positiva företeelser och avundsvärda ansträngningar är genomgående fördelaktigt både på kort och lång sikt.

  Tyvärr så spelar det liten roll hur mycket vi än visar på förebilder, verkligheten springer i kapp i samma ögonblick vi börjar jämföra förutsättningarna.

  Skatt på avstånd gynnar knappast inlandet, ändå verkar det vara allenarådande under dagens beslutsklubba. Tung trafik skattebelastas hårt vilket gör att varor blir dyrare oavsett i vilken riktning de än skickas, lägg därtill ökat slitage på fordonsflottan på grund av bedrövligt vägunderhåll. Allmänna funktioner som telefon och bank fungerar illa och adderar man till sjuk och tandvård hamnar man längst ner på listan och någon förändring ser inte att finnas.

  Summan av detta är att oavsett hur många positiva förebilder man än visar upp måste förutsättningarna först ändras, det är de som nära omöjliggör möjligheterna att konsolidera och växa.

  Eller gäller Stefan Löfven (S) uttalande : ”När storstadsbor ska åka ut och kanske få koppla av på landsbygden då måste det fungera där”, ska vara normen, några veckor per år……

  Ett är då säkert att oavsett vad som sägs så förlorar landsbygden till staden i varje beslut som tas. Strukturfonder och utvecklingsfonder är klen tröst i inlandet där inte ens bankerna längre lånar ut till boende eller verksamhetslokaler……

  • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

   Hej Om ett apr veckor kommer podden rak rygg genom Västerbotten at lansera ett avsnitt om just bostadsbyggande. Så turné in…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.