Landsbygdsdebatt i riksdagen kring upproren.

Nu begär mina kompisar i riksdagen en debatt kring inlandsfrågorna. Inlandsupproret och bensinupproret och liknande protester visar att vi måste diskutera landsbygdspolitik och landsbygdens förutsättningar.

I fjol tog regeringen beslut om nya landsbygdspolitiska mål efter att statliga utredningen Landsbygdskommittén lagt fram 75 förslag i januari 2017. Förhoppningarna att det skulle bli verklighet var stora och besvikelse n stor när ingenting händer.

En ny politik som tar till vara på hela Sveriges potential måste till, eller som man säger i Norge, – ta hela landet i bruk. Den nationella politiken ser inte till hela Sveriges förutsättningar., vi måste agera. Det är bra att det nu händer något även i riksdagen. En debatt är ett viktigt steg fram mot verkliga beslut. Beslut som skulle göra skillnad.

Sverige är ett land som ska hålla ihop. Goda förutsättningar för att bo på landsbygden är därför av största vikt och förtjänar en debatt i vår högsta beslutande församling, säger Anders W Jonsson Centerpartiets gruppledare i riksdagen. Så när debatten hålls ska vi spetsa öronen. Men först ska vi ses på Inlandsupprorets manifestation imorgon kl 11.00.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.