Breviksgården, EG vilt, Lapplandssmör, Lövnäsgården, Martin Bergman, Farmens delikatesser och alla andra som ger oss mat

I Vilhelmina kan man köpa Lapplandssmör på Västerbottenssåpas affär nere på Volgsjöstand. Hos Breviksgården kan du köpa fisk från Malgomaj, Lövnäsgråden säljer kött från egen gård, det finns korvmakare på gång som gör fantastisk korv. Bröd från brödbilen och köpa lokalproduceraat via Rekoringen och vi har flera lokala gårdsbutiker och lanthandlare som säljer fisk, kött, bröd och annat nära producerat. Jag har säkert glömt bort en hel hög med matproducenter då vi har så många i kommunen. Det är Sund och säker mat. Men allt går inte att köpa från såna som vi har inpå husknuten, nära oss. Vi behöver vara säkra på att maten är sund och säker även när vi går på Ica elelr COOP.

Sverige ligger långt framme. Men i många länder i Europa ser det annorlunda ut med sämre djurskydd och hög användning av antibiotika. Vi behöver ställa krav på alla länder i Europa att minska den överdrivna användningen av antibiotika, minska djurens lidande och sats på ett mer hållbart jordbruk. Fler som kan driva småskaliga jordbruk som ger oss en sund, säker mat som skapar jobb och öppna landskap. Fler som ser möjligheterna och framtiden i det lokalproducerade.

Så gå och rösta i valet för Europas framtid, vi behöver sund och säker mat.

4 kommentarer

 1. Jörgen K

  Ändå så medger jordbruksverket flest dispenser från föreskrifterna i Sverige än snittet inom EU, flesta dispenserna sker med motivation till avstånd och kostnaden därav. Så med nuvarande inriktning av beskattningen av drivmedel kommer djurhållningen att bli allt sämre, vilket centern kraftigt medverkar till då man så okritiskt satt sig i knäet hos den rödgröna röran………

   • Jörgen K

    En självklarhet då transport på väg av djur ligger under tung beskattning och nu under kommande period skall öka ännu mer. Dispenser från jordbruksverket ökar med just de grunderna, avstånd och kostnad.

    Så en konsekvens av detta försämras djurhållningen med större skador och lidande som följd. Så svårt var det väl inte…..

    • Maria Kristoffersson (inläggsförfattare)

     Tror inte människor vill äta kött från djur som bahandlats illa..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.