Mer pengar till vården av barn med cancer

En glad nyhet är att det nu satsas på Cancervården. Det läggs nu ett särskilt fokus på barncancer och på standardisering av olika behandlingar, så att man gör lika över landet. En bra satsning som gör nytta för oss i länet för att få en mer jämlik vård i hela landet och för att korta vårdköerna. Totalt satsas 446 miljoner 2019.

¨Det här har en historia i att den nationella cancerstrategi som togs fram 2009 av Alliansregeringen. Varje år ser staten tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) gemensamt över behoven för cancervården, och beslutar om vilka satsningar som ska göras. I överenskommelsen 2019 är det bland annat barncancerområdet som ska investeras i.

Alla som har kontakt eller står nära en familj som drabbats vet hur viktigt det är att det finns pengar till vården. 85 % av barn i Sverige som får cancer överlever. Så det är viktigt att vi fortsätter att satsa pengar till vården för barn.

I den överenskommelse som nu lagts så finns också 340 miljoner till att skapa bättre tillgänglighet för utredningar och behandlingar av olika cancerdiagnoser och för att sudda ut skillnaderna som idag finns mellan olika delar av landet. Vi måste korta vårdköerna och få en mer jämlik vård i hela landet. Idag så finns skillnader som vi inte kan acceptera. Så det här känns bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.