Ska man få leva och bo i hela landet? Eller ska man skylla sig själv om man valt att bosätta sig på landsbygd?

Skrev en fråga till regionrådet för några veckor sen. Den kommer att besvaras på nästa regionfullmäktige. Skrev såhär:
Vad gör region Västerbotten för att få bättre vägunderhåll i länet?

Ska man få leva och bo i hela landet? Eller ska man skylla sig själv om man valt att bosätta sig på landsbygd?

I Västerbotten finns ett samarbete mellan de kommunala räddningstjänsterna och ambulansverksamheten som kallas IVPA, I väntan på ambulans. Det innebär att räddningstjänsten rycker ut för att hjälpa den drabbade då väntan på ambulans kan bli läng. Men när det gäller liv så handlar det om sekunder, där en dålig väg eller en oplogad väg kan betyda liv eller död. Vägarnas underhåll börjar bli en fråga om trygghet och säkerhet för både bofasta, näringsliv och besökare i länet.

Vägarna är ett reellt bekymmer som staten faktiskt har ansvar för att lösa där regionen måste trycka på och förtydliga för staten att vägunderhåll blir ett hinder för utveckling, tillväxt en hotar trygghet och välfärd.

De senaste åren har det varit stora problem att få de enskilda vägarna plogade utifrån de krav Trafikverket ställer på entreprenörerna som plogar vägar. Detta arbetar REV Riksföreningen enskilda vägar med och vi hoppas på en lösning innan vintern kommer nu i oktober.
Frågan är vad gör region Västerbotten för att få till ett underhåll som säkerställer tryggheten i hela länet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.