Nervösning av revisorernas rapport

Revisorerna var på plats vid regionfullmäktige i tisdags för att prata om ekonomin. De är lika oroade som de varit många gånger tidigare när de pratat vid fullmäktige. Redan nu i juni var underskottet 450 miljoner. Det kan bli 795 miljoner minus för detta år 2019.

Ökade kostnader för läkemedel, personal, hyrläkare, lokaler etc….Förklaringen är fler äldre, dyrare mediciner och generationsväxling inom vården. De största underskotten är i hälso och sjukvårdsnämnden där det tunga ansvaret finns. De man gjort för att bromsa har int hjälpt utan det kommer att krävas mycket mycket mer.

Att spara 800 miljoner går inte utan Man måste hitta smarta lösningar, tuffa prioriteringar och nya sätt att lösa behov hos medborgarna. Revisorerna kommer att fortsätta granska både barn och ungdomspsykiatrin, projektstyrning, avtal, löner och representation och jag kommer att fortsätta vara nervös inför de förslag som kommer att komma som vi som oppositionspolitiker ännu inte har fått se.

En kommentar

 1. Jörgen K

  Inom offentlig verksamhet har man valda revisorer samt lekmannarevisorer, dessa har det gemensamma att de är politiskt placerade och de har uppgiften är att fungera som ett internt kontrollinstrument för den verksamhet som bedrivs.

  Politiskt valda, inte på kompetens och effektivitet, utan lekmannamässigt för att förringa bedrövliga ekonomiska beslut. Tilläggas bör att de har ingen beslutanderätt utan endast en beskrivanderätt.

  Tittar man på vad de skriver mellan raderna så saknas all form av ekonomisk planering och så har gjort under väldigt länge, så inget nytt under solen här inte.

  Då RV återtogs under regionfullmäktige, så byggdes det nya lokaler och hus då de gamla inte dög, så vips ökade kostnaderna från 300 till 500 miljoner. Kostnaderna för Umeås kulturhuvudstad kostar regionen fortfarande stora kostnader, flyget och blåtågen som inte fungerar och…. ….

  Nej, revisorernas rapport är lika tom och innehållslös som förmågan och viljan att komma till rätta med raset inom Regionen, ända sedan Levi B. satt vid beslutsklubban har ekonomin dalat och förmågan verkar vara i dag lika med hur Sovjetstaten löste sina problem..

  Det är för länge sedan överbevisat att den rödgröna röran saknar all form av ekonomisk förmåga och så länge de sitter kvar så kommer bedrövelsen att bli värre….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.