+55,boende, ny grillplats, utegym, lekplats och sånt

Förra veckan hade VIBO och VIFAB visning av den nya utemiljön på Strandvägen och av +55 boendet som planeras.En solig vacker höstdag med en jämn ström av människor som ville titta på lägenheterna där MIO och Lilla Fröken Blomster hade möblerat och fixat. Man ville flytta in direkt.

Vi i styrelsen för bolagen tänkte att det kanske inte skulle komma så många. Men inte. Det var väldigt många besökare, det gick åt många korvar och rulltårtor, jag uppskattar det till nånstans runt 300 besökare.

Väldigt fint arrangerat av personalen från bolagen med tipstävling, grillning, ponnyridning, basket och fika och en röd matta vid entrén.
Lägenheterna kommer att bli väldigt fina, ljusa och med en fantastisk utsikt över Volgsjön och Blaikfjället. Närheten till naturen är påtaglig. De gemensamma utrymmena i bottenplan kommer att bli gym, spa, matsal eller sällskapsrum, verkstad och sånt. Många frågade om hyran och det kan vi svara på i mitten av oktober där hyresgästföreningen förhandlat fram hyresnivån tillsammans med VIBO.

Utemiljön har ett utegym, en lekplats, en jättefin fikaplats med en fantastisk grill, en basketplan och en studsmatta kommer Åxå. Fina planteringar och parkbänkar. Trevligt och fint byggt

Vi var också och tittade på det nya elevboendet som finns där det tidigare var ett äldreboende. Fina stora lägenheter där alla har egen toa och pentry. Jag gillar att man återbruket möbler och textilier och piffat utifrån sånt som redan funnits i kommunens förråd. Bra gjort.

En trevlig dag där vi i styrelsen också tog beslut om att installera laddstolpar utifrån behov och förutsättningar. Vi måste kunna erbjuda elladdstolpar till de hyresgäster som har elbil. Men vi kommer inte att kunna erbjuda det överallt då det är gamla elsystem. Det var extra kul då jag träffade en av hyresgästerna som drivit på i den här frågan då han var och tittade på lägenheterna på Strandvägen och kunde berätta.

Jag har varit ordförande för de här två bolagen sedan i maj och vi har redan hunnit ta flera beslut som känns verkligt bra för att driva kommunen framåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.