Greta, en hjältinna!

Greta Thunbergs tal hyllas världen över samtidigt som hon möts av hat, främst av äldre vita män. En ung kvinna som engagerat driver en fråga vi alla borde brinna för på ett sätt som ingen annan gjort tidigare. Det hat hon möter är helt overkligt, att hon är mentalt sjuk och att hon är grundlurad, exploaterad och utnyttjad.

Att det ska vara så svårt att se den verkliga människan som brinner för klimatfrågan och som kommer att göra skillnad. Att Amerikas president twittrar elakt och cyniskt om henne måste betyda att hon är ett stort hot mot makten. Hon mobiliserar unga människor, unga intelligenta människor som ser verkligheten bakom kulissen. Kulissen av att vi kan fortsätta att leva som vi gör idag utan hänsyn till klimatet. En generation som kommer att vara tvingade att ta ett tungt ansvar.

Jag är så imponerad och skäms för min egen generation. Jag är inget föredöme själv heller då det gäller klimatet. Mitt bilåkande och mitt flygande är svårt att väga upp med att vi äter ekologiskt, närodlat, närskjutet, sorterar och återvinner. Medvetenheten finns dock där. Så jag tycker att vi alla ska vara stolta över att vi har en Greta som driver på för att vi ska ta till oss forskningen och fundera över de där små stegen vi själva kan göra för att gå åt rätt håll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.