Att kunna bo och verka i hela kommunen

Jag och styrelsen i Vibo har tagit flera bra beslut de få möten vi har haft. Ett av de största var att köpa del av både ett Saxnäsgården (under förutsättning att kommunfullmäktige så beslutar) Det behövs både ett äldreboende och lägenheter i Saxnäs. Man ska kunna bo i hela vår kommun utan att behöva köpa ett hus. Det behövs boenden för både lokalbefolkning men även för de som vill vara i fjällen men inte vill sköta om eller äga ett eget fritidshus. Jag tror de här lägenheterna kommer att bli efterfrågade.

Ett annat bra beslut är att göra om ett helt hyreshus på Strandvägen till ett +55 boende. Alltså ett boende för de som inte längre har småbarn, vill bo bekvämt men modern standard och fina lokaler. Det kommer att bli gemensamma utrymmen med både gym, spa, samlingslokal med kök, lokal för att laga och fixa saker, fin utemiljö med ute gym och ett rum där besökare kan bo när de hälsar på folk. Ett verkligt fint läge nära skidspår, skoterled och en magnifik utsikt gör inte saken sämre.

Ett tredje bra beslut är att installera elladdstolpar utifrån behov. Det behövs fler klimatåtgärder för att uppdatera och hänga med i utvecklingen och det jobbar vi vidare med. Så den korta tid jag varit ordförande har många viktiga beslut tagits för Vilhelminabornas bästa.
Jag får samtal från anhöriga till äldre som behöver ett mer tillgängligt, anpassat boende. Det behövs hissar och breda dörrar i våra lägenheter. Många fastigheter fungerar bra men de äldre områdena är inte anpassade utifrån det behovet. Det behovet kommer att öka då andelen äldre ökar. Så det får vi jobba vidare med.

Har du funderingar så hör av dig.

En kommentar

  1. Jörgen K

    När blev laddstolpar egentligen en kommunal angelägenhet, huruvida det är ett kommunalt bolag eller kommunen i sig som direkt satsar stora resurser ut ur ett tomt bankkonto ? Om Vibo har så gott ställt kanske lite koncernbidrag till ägaren, Vilhelmina kommun, vore mera på plats……

    Är detta ett utslag av nära religiös fanatism där inställsamheten vinner före förnuftet?

    I grunden kan det aldrig vara en kommunal fråga, annat än att upplåta områden utifrån detaljplanen. Men att anlägga och drifta laddstolpar är och förblir en icke kommunal verksamhet.

    När etanolen var religion åkte mackägarna på kravet att garantera drivmedlet, idag vet vi att det var en fullständig miljövidrig satsning, om några år är elbilen i samma fålla då det ännu inte existerar någon möjlighet att återvinna batterier eller de sällsynta jordmetaller som Kina besitter till 85% av världsmarknaden. För det säljs in för miljön och ”klimatet”, det är väl totalbelastningen som ska räknas, eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.