Att jobba med konst, design och kreativitet mitt i fjällvärlden är det drömmen?

Att jobba med konst, design och kreativitet mitt i fjällvärlden är det drömmen? Lyssnade på podden med Tina Larsson nyss. Man blir bra tagen.
När mobilen inte längre fungerar eller då intrycken av omgivning tar över det är då kreativiteten kommer igång. Det är då man ska vara mitt på en kulle med vatten och fjäll åt alla håll, för att skapa, sånt som gör livet roligt att leva.

Du kan lyssna på henne här:
eller där du hittar poddar som Spotify, Podbean, Itunes etc Sök på rak rygg genom Västerbotten.

Tina Larsson en ung kvinna med en säregen förankrad drivkraft. Hon jobbar idag med flera spår som alla berör kultur och konstnärlig som att utveckla Ricklundgården. I det visionsarbetet har hon världen som ambition. Hon driver även en del av Nordli Design som grundades av Tina och hennes bror Björn. För några år sedan drev hon Norrlands Designkreativ tillsammans med Ida Hansson, en mötesplats främst för kvinnor som driver kreativa företag. En mötesplats där många kreativa tankar och samarbeten drevs vidare.

Idag är Tina ansvarig för Ricklundgården, ett konstresidens mitt i fjällvärlden. I början av 1930-talet träffade Emma som drev Saxnäsgårdens pensionat konstnären Folke Ricklund. Tillsammans byggde paret upp en funktionalistisk villa på en kulle med utsikt mot Marsfjället. I sitt hus tog de emot många konstnärsvänner och flera internationellt kända konstnärer som Asger Jorn ur Cobra-gruppen, samt svenska konstnärer som Helmer Osslund och Sven X:et Erixson.

Tina håller den fanan levande som ny verksamhetsledare vid Ricklundgården, som tillsammans med styrelsen har stora planer för framtiden. De ska bli Europas bästa konstresidens

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.