Har du hjärnkoll?

Jag har pratat med en av ambassadörerna för Hjärnkoll, Margret Fjällström, en mycket spännande och stark person. Hjärnkoll är en organisaton som jobbar för att öka öppenhet och kunskap om psykisk ohälsa.

Tre av fyra Svenskar har erfarenhet av psykisk ohälsa. Trots det finns det fortfarande mycket stigma och fördomar kring psykisk ohälsa. Margret är en av 300 ambassadörer som föreläser för att öka kunskap och öka öppenheten. Du får höra hennes historia och om hennes driv för att se till att fler vågar prata om det som är tufft. Som många andra i samiska familjer så gick hon skolan på internat i Tärnaby på sameskolan. Sedan jakt och fiskelinjen vid gymnasieskolan i Vilhelmina även den långt hemifrån.

Margret har förutom renskötseln jobbar som kökschef, hotellchef, undersköterska och tusen andra saker. Margret är politiskt engagerad och har suttit i sametinget i 3 mandatperioder och har varit aktiv inom kommunpolitiken i både Örnsköldsvik och Vilhelmina kommun. Lyssna på henne här:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.